Se caută voluntari pentru Școala de Vară la Sat

Școala de Vară la Sat, care va avea loc în Coșteiu, este programată pentru a doua jumătate a lunii august. Se caută voluntari.
Stiri Timisoara si Resita Muzeul Banatului Montan mbmr 1000x100

Lugojenii, dar nu numai, au posibilitatea de a-și folosi timpul liber și abilitățile în folosul copiilor. Școala de Vară la Sat din Coșteiu caută voluntari.

Când e vorba despre accesul la educație, copiii din mediul rural pornesc din start cu un dezavantaj față de colegii lor care trăiesc la oraș. Resursele sunt mai limitate, iar pentru a ține pasul este nevoie de oameni cu spirit de inițiativă, dedicați cauzei în care cred: un viitor în care fiecare copil să aibă posibilitatea să studieze. Pentru a face posibil acest lucru, se caută voluntari pentru Școala de Vară la Sat, un proiect al Asociației Educația la Sat care a luat naștere în 2018 și a ajuns anul acesta la cea de-a VI-a ediție.

„Fie că ești student, elev de liceu, sau lucrezi în corporație, dar ai câteva zile libere pe care vrei să oferi voluntariatului în educație, te așteptăm în echipa noastră. Dacă ai un talent sau o competentă într-un anumit domeniu, de exemplu dans, muzică, pictură, cunoștințe de prim ajutor etc., dă-ne  de veste. Abia așteptăm să le pui în practică și pentru copiii noștri! În fiecare vară, timp de 2-3 săptămâni, între 30-40 de elevi participă la acest program pentru a-și reaminti sau consolida cunoștințele educaționale. Scopul principal al proiectului este susținerea copiilor din medii vulnerabile la școală și a diminua riscul abandonului școlar. În același timp, noi credem că relația cu copiii este mult mai importantă decât cunoștințele pe care le dăm mai departe, modul în care ii ajutăm să se dezvolte și valorile pe care le insuflăm sunt cele care fac cu adevărat diferența. De aceea ne selectăm cu atenție fiecare voluntar și ne dorim să ne fii alături cât mai multe zile în acest proiect.”, transmit inițiatorii proiectului.

Stiri admitere Timisoara gif uvvg 1000x100px admitere 2024 Stiei Timisoara Muzeul TM

Școala de Vară la Sat se desfășoară în perioada 14 – 31 august, de luni până vineri, în intervalul orar 9.00 – 12.00, la Coșteiu. Copiii vor participa alături de voluntari la ateliere de lectură, activități și jocuri în aer liber ori ateliere de matematică.

Cei interesați să se înscrie sunt rugați să completeze formularul disponibil la adresa https://rb.gy/alsso. Informații suplimentare se găsesc și pe pagina de Facebook a asociației Educația la Sat.

Stiri Timisoara si Resita Revista Banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/