Se caută prioritățile lugojenilor! Dezbatere publică privind bugetul local, organizată de USR Lugoj

Bugetul local va fi dezbătut public într-o acțiune organizată în premieră de către un partid politic la Lugoj. Invitația a fost lansată de către filiala locală a USR, care îi așteaptă pe lugojeni astăzi, 28 ianuarie, de la ora 18.00, la o discuție pe tema bugetului local.

„Primarul propune bugetul local, iar TU ai dreptul să spui care sunt prioritățile tale ca lugojean! De câțiva ani încoace, s-a creat o discrepanță foarte mare între prioritățile administrației locale și dorințele și nevoile lugojenilor. Având în vedere publicarea proiectului de buget pe anul 2020, pentru a fi supus dezbaterii publice, filiala USR Lugoj vă invită să participați la discuții pe marginea acestui subiect. Evenimentul va avea loc la sediul USR Lugoj (vis a vis de Parcul Poștei, lângă florăria „Elena”). Vino să ne spui dorințele tale, iar noi te vom susține! Vă asigurăm că suntem gata să formulăm amendamente la proiectul de buget, ținând cont de propunerile voastre”, se arată mesajul lansat public de către USR Lugoj.

Formațiunea politică promite că va ţine cont de propunerile lugojenilor şi va înainta amendamente la buget, în funcţie de acestea. Trebuie precizat că USR nu are niciun reprezentant în Consiliul Local, după ce consilierul Liviu Brândușoni a demisionat din partid și a trecut la PMP.

Conform proiectului de buget creionat de administrația Boldea, municipiul Lugoj are prevăzut pentru investiții aproape 80 de milioane de lei, iar cele mai mari sume sunt direcționate spre proiecte de infrastructură, învățământ și altele.

Printre altele, programul de investiţii, are prevăzute sume pentru grădiniţa din cartierul „Eftimie Murgu” – 1.700.000 lei, reabilitarea reţelei de apă Lugoj – 10.240.000 lei, branşamente reţea de apă – 5.486.000 lei, modernizare staţie de epurare – remedieri – 1.019.000 lei sau reabilitare sistem de canalizare – 13.369.000 lei.