Se caută finanțare pentru ridicarea a două parcări multietajate la Reșița

parcare multietajata

Proiectele pentru cele două parcări pe mai multe nivele, pe care municipalitatea vrea să le construiască la Reșița, sunt gata. Primăria analizează posibilitățile de finanțare pentru realizarea investițiilor.

De mai multe luni se vorbește despre intenția municipalității de a ridica la Reșița două parcări multietajate, din care una de tipul „park&ride”. S-au identificat și locațiile, una dintre ele a fost gândită în zona centrală, pe Strada I. L. Caragiale, iar cea de-a doua, în zona Stavila. Aceasta a fost gândită să ofere un serviciu de tip pachet „park&ride”, care să includă pe lângă parcarea mașinii și transportul cu autobuzele spre zona montană, în contextul în care primăria are în lucru și proiectul „Dezvoltarea zonei turistice Semenic”, de 40 de milioane de euro, derulat în parteneriat cu Primăria Timișoara și Consiliile Județene Caraș-Severin și Timiș.

„Proiectul pentru parcare din centru, pe care vrem să o facem între clădirea Diamant și sediul BCR, este gata. Așteptăm să identificăm o sursă de finanțare din fonduri europene, iar în cazul în care nu vom găsi, foarte posibil să facem un credit, pentru că este un obiectiv care va aduce venituri și se va susține. Aceasta are 460 de locuri și este pe patru nivele. Și mai avem proiectată o parcare, este vorba despre cea de la Stavila, cu mari șanse să fie finanțabilă din fonduri europene, pentru că este o parcare de genul «park&ride». Este la marginea orașului și se încadrează în cerințele de fonduri europene pentru diminuarea traficului de mașini individuale în oraș.”, a declarat pentru expressdebanat.ro, primarul Ioan Popa.

 

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

 

 

 

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/