Se caută donatori… nu de sânge, ci de carte!

Biblioteca Municipală Reşiţa face campanie pentru completarea fondului de carte prin publicaţii pentru adulţi  şi copii.  Anticariatele, librăriile şi editurile dispuse să doneze sau să pună în vânzare cărţi sunt chemate să se adreseze primăriei.

Despărţirea de biblioteca judeţeană a lăsat un gol în oferta fostei secţii municipale, acum de sine stătătoare, în subordinea administraţiei locale reşiţene. Pentru completarea fondului de carte, se fac demersuri pe toate direcţiile, de la privaţii care au o bibliotecă şi nu mai au ce face cu o parte din cărţi până la asociaţii, fundaţii, librării şi anticariate dispuse să dea o mână de ajutor.

 „Obiectivul este acela de a furniza o arie largă de resurse informaţionale, care să acopere toate modalităţile de dezvoltare a colecţiilor, a surselor de informare bibliografică şi a diverselor categorii de documente”, se precizează în comunicatul primit la redacţia expressdebanat.ro de la cabinetul primarului Mihai Stepanescu.

O donaţie frumoasă a venit zilele trecute. „Biblioteca Municipală Reşiţa a primit 400 de cărţi pentru copii în limba engleză din partea unei organizaţii nonguvernamentale din Statele Unite ale Americii – Judith’s reading Room, care a mai donat cărţi şi în ţări ca: Japonia, Costa Rica, China şi Cambodgia.  Publicaţiile au fost oferite în cadrul unui proiect, derulat de biblioteca reşiţeană, care are ca scop alfabetizarea copiilor rromi şi a celor cu o situaţie materială precară”, a anunţat Primăria Reşiţa.

2014-08-14 10.06.22

Foto: Primăria Reşiţa