Se caută constructor pentru blocul ANL din Jupa!

anl

Agenția Națională pentru Locuințe a demarat procedurile de achiziții publice pentru obiectivul investițional locuințe pentru tineri în cartierul Jupa din Caransebeș. Concret, este vorba despre scoaterea la licitație a serviciilor de proiectare și execuție pentru noul bloc ANL, destinat închirierii tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani.

Viitorul bloc ANL din cartierul caransebeșean Jupa va fi construit pe două etaje și va avea 20 de apartamente, pe o suprafață construită la sol de 650 de metri pătrați. Valoarea estimată a contractului de proiectare și execuție lucrări este de 4.880.250 de lei, iar data limită de depunere a ofertelor este 14 februarie 2022.

Reprezentanții Agenției Naționale pentru Locuințe menționează că termenul de realizare a serviciilor de proiectare și de execuție a lucrărilor este de maximum 14 luni, din care 12 luni pentru lucrări de construcții-montaj. În situația în care doi sau mai mulți ofertanți, clasați pe primul loc, au același preț, comisia de evaluare va solicita noi propuneri financiare, urmând ca, ulterior, contractul să fie atribuit ofertantului a cărei nouă propunere financiară are prețul cel mai mic.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

De reținut că lucrările tehnico-edilitare, aferente investiției, sunt suportate de către Consiliul Local Caransebeș, din bugetul propriu.

Programul de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de Agenția Națională pentru Locuințe în anul 2001. Locuințele sunt construite pe terenuri puse la dispoziția ANL de către autoritățile publice locale, beneficiarii fiind tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condițiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuință.

În prezent, locuințele pentru tineri pot fi achiziționate de chiriași, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autoritățile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare de la instituții financiare autorizate, inclusiv cu garanția statului, sau cu achitarea integrală a prețului final din surse proprii.

banner 970 x 250