Se caută asistenți maternali pentru copiii instituționalizați din Caraș-Severin

maternal care of her child

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin recrutează persoane care doresc să devină asistenți maternali. Până la finalul anului viitor, rețeaua de asistenți maternali profesioniști va fi extinsă cu 100 de persoane grație unui proiect cu o valoare de peste 78 de milioane de lei, fonduri europene.

Prin intermediul proiectului „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor – Reducerea numărului de copii și tineri plasați în instituţii, prin consolidarea reţelei de asistenţi maternali”, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin, în calitate de partener, beneficiază de fonduri europene pentru extinderea reţelei de asistenţi maternali profesionişti și dezinstituţionalizarea copiilor ocrotiţi în centrele rezidențiale.

Proiectul se derulează la nivel naţional în perioada 2019-2023, contractul fiind semnat la începutul lunii noiembrie 2018.Valoarea totală a proiectului este de 2.657.162.612,32 lei, din care pentru judeţul Caraş-Severin proiectul are o valoare totală de 78.287.898,85 lei.

În acest context, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin continuă campania de recrutare a persoanelor care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, precum și informarea asistenților maternali din rețeaua actuală cu privire la sesiunile de formare profesională continuă. Pe perioada de implementare a proiectului, derulat între anii 2019-2023, toți asistenții maternali profesioniști vor beneficia de două sesiuni de perfecționare profesională care au în vedere dezvoltarea competențelor profesionale și creșterea calității îngrijirii copiilor ocrotiți în asistență maternală (fiecare sesiune de formare având o durată de 5 zile, 8 ore pe zi).

Prin intermediul acestui proiect, până la sfârșitul anului 2023, în județul Caraș-Severin, se va realiza extinderea actualei reţele de asistenţi maternali profesionişti cu un număr de 100 asistenți maternali și se va realiza formarea profesională continuă a acestora, precum și a asistenților maternali profesioniști existenți în prezent în rețeaua DGASPC CS.

Nu poate fi asistent maternal profesionist:

1. persoana care a suferit o condamnare, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru săvârșirea cu intenție a unei infracțiuni;
2. părintele decăzut din drepturile părintești sau cel al cărui copil a fost declarat abandonat, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă;
3.persoana care suferă de boli cronice transmisibile.

Persoanele interesate să devină asistent maternal profesionist pot obține telefonic informații referitoare la condițiile de recrutare, evaluare și atestare la telefon nr. 0255 22 43 02 sau se pot deplasa la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin în municipiul Reșița, Al. Trei Ape, nr. 4, jud. Caraș-Severin, de luni până vineri, între orele 8.00-16.00, iar vineri între orele 8.00-13.30.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/