Se calmează șoferii! Limitatoarele de viteză vor fi scoase de pe străzile Lugojului

calmatoare
timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Autoritățile municipale au început demontarea limitatoarelor de viteză de pe străzile Lugojului, însă bucuria șoferilor nu va dura decât până în luna martie când vor fi montate la loc. Iar municipalitatea amenință că va crește numărul acestora.

Primăria Municipiului Lugoj a început din această săptămână retragerea limitatoarelor de viteză de pe străzile din oraș, pentru a permite intervențiile cu utilaje pentru curățarea drumurilor în cazul depunerii de zăpadă. Limitatoarele vor fi montate din nou, în primăvară, în lunile martie sau aprilie, în funcție de prognoza meteo.

Administrația locală a montat 310 metri liniari de limitatoare pe arterele cele mai circulate și în cartiere. La anul, se va ține cont de solicitările lugojenilor, care au recomandat amplasarea într-o altă configurație, pe unele străzi, sau mutarea acestora în alte puncte. În două cazuri, unde cetățenii au cerut limitatoare, acestea vor fi eliminate, la cererea acelorași solicitanți, care au reclamat disconfortul creat de zgomotul produs de mașini la traversare.

promovare banner maxagro

Numărul străzilor pe care se vor amplasa limitatoare de viteză va fi mărit din 2023 pentru rezolvarea cererilor de la lugojeni. Suplimentar, pentru atenționarea șoferilor vitezomani, primăria va monta, la anul, semne de atenționare în dreptul școlilor și liceelor din oraș.

publicitate tmc 640