Se așteaptă testele pentru COVID – 19 și la Caransebeș, într-un final

Bugetul local al municipiului Caransebeș a fost rectificat la recenta ședință de lucru a aleșilor locali. Cei mai mulți bani s-au alocat Spitalului Municipal de Urgență, bani care au venit de la Ministerul Sănătății.

Sunt 200.000 de lei alocați prin DSP Caraș-Severin pentru achiziționarea kiturilor pentru aparatul de efectuat testele RT PCR, pentru că va fi împrumutat un astfel de aparat de la un cabinet de analize medicale din Timișoara.

Banii ajung pentru achiziția a 1.000 de kituri pentru testarea pacienților cu simptome de Covid 19, cu aparatul pe care urmează să-l primim în aceste zile, ceea ce va scurta timpul de așteptare pentru aflarea rezultatului și astfel pacienții vor putea fi triați mai ușor în vederea selecției Covid -non Covid.”, a declarat managerul Spitalului, Valentina David.

Valoarea totală a bugetului instituțiilor publice și activităților finanțate integral sau parțial din venituri proprii se modifică la venituri de la 83.367.980 lei la 83.649.980 lei, iar la cheltuieli de la 84.439.340 la 84.721.340 lei.

Reamintim că un astfel de aparat care ar fi trebuit să testeze pacienții suspecți de coronavirus a fost achiziționat de către fostul manager Adrian Cican, cu bani de la Consiliul Județean Caraș-Severin, însă din lipsă de reactivi de testare, din luna martie și până acum peste aparat s-a așternut praful.

CITEȘTE ȘI:

După 50 de ani Spitalul din Caransebeș are rețea nouă de oxigen. În ultimele luni peste 1 milion de euro a intrat în spitalul suport COVID-19