Se amenajează o nouă pistă dublă de biciclete, la Timișoara

La Timisoara, o noua pista de biciclete pe str. Transilvania

Primăria Timișoara a început lucrările la o nouă pistă de biciclete. Aceasta este amenajată pe str. Transilvania, odată cu reabilitarea trotuarelor.

Vești bune pentru iubitorii mersului pe două roți! Primăria Timișoara anunță că pe str. Transilvania au început lucrările cu scopul realizării unei piste duble de biciclete.

Mai precis, proiectul prevede repararea carosabilului, ridicarea intersecției Transilvania – Pogonici și a intersecției Transilvania – Vulturilor, înălțarea trecerilor de pietoni, amenajarea trotuarelor și a bordurilor și amenajarea pistei duble pe carosabil cu delimitatoare pentru siguranță.

Potrivit Primăriei Timișoara, pista dublă este parte a unui culoar de mobilitate care va ajunge până la pasarela pietonală și velo Gelu – Crizantemelor, conectată cu pistele de pe malurile Begăi.

pista de biciclete pe str. transilvania din timisoara

La Timisoara, o noua pista de biciclete pe str. Transilvania

1000x200 dacus 02

Tot mai mulți timișoreni vor să evite traficul aglomerat și să ajungă mai repede la serviciu sau la grădinițele și școlile copiilor, pe bicicletă, iar dorința noastră este de a avea piste pentru bicicliști mai lungi și mai sigure. Obiectivul nostru este de a avea o rețea de piste de biciclete pe relația Spitalul Județean, strada Eneas, zona Iosefin – Dâmbovița, malurile Begăi. Avem deja în lucru amenajarea unei noi piste de 1,2 km, de-a lungul a patru străzi – Traian Lalescu, Dr. Aurelian Cândea, Martir Sorinel Leia și Cosminului, cu intervenții avansate pe strada Leia. Este un culoar de mobilitate care va lega Bd. Pârvan de Str. Eneas și care, în viitor, va fi conectat cu rețeaua Transilvania – Vulturilor – Crizantemelor – pasarela Gelu-Crizantemelor, din zona Iosefin – Dâmbovița, care va avea piste de biciclete, după reabilitare. Începem cu strada Transilvania, unde reabilităm și trotuarele pentru ca pietonii să beneficieze de condiții bune și vor urma celelalte străzi de pe traseu”, a declarat Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei.

Pentru executarea lucrărilor, începând din data de 19 septembrie, ora 07.00, până în data de 23 octombrie, circulația rutieră va fi închisă pe tronsonul strada Vulturilor – strada Pogonici.

pista de biciclete pe str. transilvania din timisoara

La Timisoara, o noua pista de biciclete pe str. Transilvania

publicitate si promovare online banner maxagro