Se amână verdictul în cazul echipei Viitorul Caransebeș! „Să aducă documentele în original!”

Neprezentarea liderului Ligii a IV-a Caraș-Severin la un meci de campionat a ridicat multe semne de întrebare. Meciul Minerul Anina – Viitorul Caransebeș nu s-a disputat, întrucât gugulanii nu au mai ajuns la stadion, invocând probleme la mijlocul de transport, defectat între Păltiniș și Brebu. Gurile rele spun că această poveste e cusută cu ață albă.

Firesc, cazul a ajuns la Comisia de Disciplină a Asociației Județene de Fotbal Caraș-Severin, întrunită ieri în ședință ordinară. Surpriza a fost că nimeni nu s-a pronunțat în această speță, judecarea cazului fiind amânată pentru ședința din 29 noiembrie.
„Comisia de Disciplină amână judecarea cazului AS Minerul Anina – ACF Viitorul Caransebeș pentru data de 29.11.2016, ora 12:00, punând în vedere echipei ACF Viitorul Caransebeș să se prezinte în fața Comisiei de Disciplină pentru a-și susține poziția, cu mențiunea de a aduce Comisiei spre vedere înscrisurile depuse la dosar în original (F.F. 012 / 19.11.2016, precum și chitanța 012 / 19.11.2016, emise de Adamescu Mihai PFA)”, se arată în comunicatul AJF Caraș-Severin.

Iată cum justifica sâmbăta trecută unul dintre oficialii clubului caransebeșean absența de la meci: „Noi am plecat din Caransebeş spre Anina la ora 8.50, cu 14 jucători. Microbuzul firmei de transport cu care clubul are contract s-a defectat între localităţile Păltiniş şi Brebu, mai aproape de aceasta din urmă. Şoferul a încercat să remedieze defecţiunea, din câte am înţeles eu s-a rupt cablul de ambreiaj, timp de aproape o jumătate de oră. Apoi, pe la ora 10.25, când am văzut că nu sunt şanse ca microbuzul să se pună în mişcare, am sunat o firmă de depanare, am întocmit un proces-verbal între mine şi şoferul firmei de transport, după care am plecat la Postul de poliţie din Brebu, ca să obţin o dovadă oficială a celor întâmplate. Avem foaia de parcurs, tahograful, voi avea şi copia documentului care atestă că microbuzul s-a defectat, şi urmează ca toate aceste documente să le duc luni, la prima oră, la Comisia de Disciplină a Asociaţiei Judeţene de Fotbal Caraş-Severin, care urmează să analizeze situaţia şi să ia o hotărâre în urma celor întâmplate”, spunea atunci Gabriel Ţurcaş, delegatul echipei Viitorul Caransebeș.

1000x100 casa brutarului

Conform regulamentului, arbitrul Adrian Baghiu a așteptat 15 minute, apoi a mers la centrul terenului cu echipa gazdă, la salut, după care a fluierat începutul și totodată sfârșitul meciului. Contactat de Express de Banat, președintele celor de la Minerul Anina, Marian Meșinschi a spus că nu va face nicio declarație până nu se pronunță Comisia de Disciplină, dar a lăsat să se înțeleagă că va întreprinde toate demersurile pentru aflarea adevărului.
A.C.F. Viitorul Caransebeș continuă să conducă în clasamentul Ligii a IV-a, cu 30 de puncte din zece meciuri.