Scumpe rău! Locuințele sociale din Mondial Bocșei au fost evaluate pentru vânzarea către chiriași

case de vanzare
Cuib de vise 1000x100

Primăria Lugoj a evaluat peste 100 de locuințe deținute în Mondial-Bocșei, pentru scoaterea acestora la licitație. Preţurile pleacă de la 3.500 de euro şi ajung la o valoare maximă de 22.000 de euro.

Evaluarea locuințelor din fondul locativ de stat, aflat în portofoliul Primăriei Lugoj pe strada Herendeștiului, în cartierul Mondial-Bocșei, a fost finalizată. Pentru majoritatea unităților locative prețurile de evaluare este cuprins între 5.500 și 15.000 de euro. Există un caz, unde evaluarea are o valoare mai scăzută, fiind stabilită la 3.500 de euro, dar și două locuințe care au fost evaluate la 22.000 de euro. Evaluările înglobează în aceeași valoare atât construcțiile, cât și terenurile aferente, pentru fiecare caz în parte.

„Pentru achiziționarea locuințelor se va urma aceeași procedură ca la orice teren sau locuință din fondul public. Este nevoie de aprobarea Consiliului Local, cu 2/3 din voturi, urmând scoaterea la licitație, pornind de la prețurile evaluate”,  a transmis Primăria Lugoj.

publicitate si promovare in ziar

În prezent se discută alcătuirea caietului de sarcini, ținându-se cont de protejarea chiriașilor, din momentul trecerii la licitație. Există cazuri unde actualii chiriași își pot achiziționa locuințele, dar în multe alte cazuri posibilitățile sunt extreme de limitate. Procedurile de scoatere la vânzare vor fi puse în aplicare din 2023.

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/