Sculptură sudată într-un mod UMAN

sculptură umană
po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Expoziția intitulată sugestiv „UMAN”, reunește lucrările artiștilor Sorin Purcaru din Iași și Bogdan Nueleanu din Timișoara. 

Cei doi artiști s-au specializat în bronz și oțel sudat, realizând deopotrivă lucrări de mici dimensiuni, dar și lucrări de for public. De numele lor, alături de alți artiști, se leagă începuturile Taberei de Sculptură Sudată de la Dumbrăvița din județul Timiș. În această perioadă, cei doi expun în cadrul ediției 2024 a Lunii Sculptorilor Români, la Galeria Octav Băncilă a Filialei Iași a Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Expoziția reunește lucrări realizate recent reprezentând personaje umane care caracterizează creația ambilor artiști. Alături de sculpturile de mici dimensiuni, Sorin Purcaru prezintă și instalația „Humanity”, o colecție de lucrări ilustrând cercetările și activitatea sa de grafician.

„Ideea expoziției UMAN este dată de lucrările care vorbesc despre căldura relațiilor interumane deși artiștii folosesc materiale reci, precum bronzul și oțelul. Este un paradox aparent, pe care cei doi artiști știu să îl transforme într-un manifest pentru umanitate”, a spus curatoarea expoziției, Cristina Simion, la vernisajul din 20 februarie.

1000x100 casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

Între cei doi artiști s-a legat o prietenie autentică, reflectată în valori comune și în felul cum își abordează temele. „Artiștii cultivă anti-eroii, caută emoția profundă și lasă privitorului libertatea interpretării și timpul unei înțelegeri care transcede codurile comune.  Toate acestea, în cadrul unei abordări figurative care păstrează identitatea stilistică a celor doi artiști”, a încheiat Cristina Simion.

sculptură umană

Sculptură umană

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/