Sculptura marelui Brâncuși, oferită ascultătorilor în poveștile Laurei West, la Cazarma U

Constantin Brancusi la Timisoara
po 1000x100px (3)

Timișorenii sunt invitați vineri, în 18 august, de la ora 18.30, la Cazarma U Timișoara ca să ia loc la masa la care sculptura marelui Constantin Brâncuși se va oferi ascultătorilor în poveștile Laurei West.

Intitulată „Șezând la masă cu Brâncuși” – o sesiune de povestiri cu Laura West, întâlnirea este concepută ca moment al scenariului de pregătire a publicului cu opera lui Brâncuși, iar Cazarma U din Timișoara, ce și-a construit întregul concept în jurul ideii de sculptură și a felului în care ea a crescut din filonul moștenit, este locul ce-și asumă acest rol pregătitor.

Laura West, gazda călătoriei în opera marelui sculptor, este profesor Fulbright la Universitatea de Vest din Timișoara. Evenimentul are loc în cadrul proiectului după SCULPTURĂ/SCULPTURĂ după.

„Proiectul după SCULPTURĂ/SCULPTURĂ după își completează demersul prin câteva evenimente ce vizează pregătirea publicului pentru întâmpinarea operei lui Brâncuși – parcurgerea unui drum de apropriere conștientă, asumată. Ne-am obișnuit să ne raportăm la marile valori ale culturii – fie că se cheamă Eminescu, Brâncuși, Enescu sau altfel – simplist encomiastic, cu «prefabricate» de gândire, or în cursul perioadei următoare cred că e important să ne uităm la sculpturile ce vor fi arătate la muzeu de-adevăratelea, punându-ne întrebări, iscodindu-le, poate, lăsându-ne ghidați de emoțiile proprii… Doar astfel vom trăi, cred, bucuria formatoare care ne poate duce la înțelegerea operei sale.”, a spus Sorina Jecza, președintele Fundației Interart Triade.

1000x200 dacus 02

Întâlnirea cu Laura West va avea loc în Cazarma U, în spațiul de la librăria Bufnițelor și va fi urmată de discuții libere. Poveștile vor dezvălui cum pasiunea lui Brâncuși pentru formă i-au influențat cercetarea și propriile opere de sculptură. Participarea la eveniment este gratuită și necesită înregistrare prin formularul de aici.

afiș brâncuși se așază la masă, în cazarma u timișoara

Banner night theater LightsON TM 2023 1000x100px