Scriitorul Marius Chivu le dă întâlnire reșițenilor la Teatrul de Vest

marius chivu
po 1000x100px (3)

Primăria Reșița continuă seria evenimentelor dedicate oamenilor de cultură și organizează vineri după-amiază o întâlnire cu scriitorul Marius Chivu.

Cu mare bucurie continuăm seria întâlnirilor cu importanți oameni de litere, scoatem cultura în piața publică și vă dăm întâlnire astăzi, de la ora 18.00, la umbra urbană, în fața Teatrului de Vest. Ocupăm temporar promenada, vă invităm să vă așezați pe scaune ori pe gradene și să savurați…limba poezească”, transmit organizatorii.

Marius Chivu este scriitor, critic literar, editor și traducător. A debutat cu volumul de poezie „Vântureasa de plastic”, a publicat jurnalele de călătorie „Trei săptămâni în Anzi”, „Trei săptămâni în Himalaya”, „Trei săptămâni în Atlas”, cartea de interviuri „Ce-a vrut să spună autorul” și volumul de proză scurtă „Sfârșit de sezon”.

1000x200 dacus 02

A editat antologii precum „Best of. Proza scurtă a anilor 2.000” și „111 cele mai frumoase poeme de dragoste din literatura română” (împreună cu Radu Vancu). În 2021 a lansat proiectul „Kiwi” – o antologie de proză scurtă.

Redactor-editor al revistelor „Dilema veche” și „Iocan”, susține (încă din 2010, alături de Florin Iaru) cursuri de scriere creativă și realizează podcastul „All You Can Read” pe pe www.UrbanSunsets.com.

Banner night theater LightsON TM 2023 1000x100px