Scriitorii din Timiș și Caraș-Severin, în vacanță creativă! Tabără de literatură la Românești

1000x100 (5)

Localitatea timișeană Româneşti găzduiește, în aceste zile, o nouă ediție a deja tradiționalei tabere de literatură organizată de Cenaclul „Anotimpuri”, în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Timişoara, revista „Actualitatea literară” şi Centrul pentru Jurnalism din localitate. Tabăra de literatură, ce reunește scriitori din mai multe orașe, a ajuns la ediția cu numărul zece.

„La această ediție vor fi prezenți scriitori din Lugoj, Timișoara, Făget, Reșița, dar și invitați de la București. Vor avea loc lansări de carte, prezentări de reviste, dezbateri pe teme culturale la ordinea zilei. Deschiderea oficială are loc sâmbătă, 8 iunie, de la ora 10.00, la Centrul de Jurnalism din Românești”, a declarat poetul Ion Oprişor, coordonatorul Cenaclului literar „Anotimpuri”.

Invitații din acest an sunt scriitorii Nicolae Silade, Remus Valeriu Giorgioni, Simion Dănilă, Adriana Weimer, Maria Bologa, Ela Iakab, Cristian Ghinea, Ionel Panait, Gheorghe Busuioc și  Mircea Anghel (Lugoj), George Popovici şi Arcadie Chirşbaum (Făget), Costel Stancu și Costel Simedrea (Reşiţa).

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Din Timişoara vor participa, ca în fiecare an, scriitorii Marian Odangiu, Ilie Chelariu, Nina Ceranu, Dumitru Oprişor, George Schinteie, Duşan Baiski, Constanţa Marcu şi alții.

Tabăra de literatură de la Românești se desfășoară, încă de la prima ediție, cu sprijinul Consiliului Local al Municipiului Lugoj și al Casei de Cultură a Municipiului Lugoj.

banner 970 x 250