Școlile și căminele de bătrâni din Timiș se bucură de noi fonduri

Consiliul Județean Timiș a adoptat o nouă rectificare a bugetului. Școlile speciale, ISU Banat și căminele de bătrâni se bucură de alocări suplimentare. Președintele CJ, Călin Dobra, spune că fondurile au fost mutate de la alte capitole pentru sprijinirea elevilor fără tablete sau laptopuri.

Școlile speciale din subordinea Consiliului Județean nu au fost uitate și primesc finanțări pentru asigurarea condițiilor de desfășurare a procesului educațional în sistem online. Banii urmează să fie folosiți și pentru pregătirea sălilor pentru revenirea elevilor. „Nu am cheltuit bani în plus față de cei prevăzuți pentru școli, ci am reușit să mutăm fonduri de la alte capitole, astfel încât să sprijinim elevii care nu dispun de tablete sau laptopuri pentru învățământul online. Alocările au fost făcute în urma solicitărilor școlilor, cele care știu cel mai bine situația elevilor. De asemenea, am ajutat unitățile de învățământ cu bani pentru măști și dezinfectanți, pentru când copiii vor reveni în bănci.”, a declarat președintele CJ Timiș, Călin Dobra. Cei 125.000 de lei direcționați către „P. P. Neveanu” sunt planificați pentru achiziționarea de tablete și 20.000 de lei – pentru cumpărarea de măști, scanere de temperatură, lămpi UV și mănuși. Liceul Teoretic Special IRIS poate cumpăra tablete în valoare de 21.000 de lei și școala Constantin Păunescu din Recaș se bucură de 120.000 alocați pentru activitatea de învățare online și de 20.000 de lei – pentru materialele specifice de protecție. Restul distribuirilor sunt: 50.000 de lei pentru „Alexandru Roșca” din Lugoj, 100.000 de lei pentru Liceul Tehnologic Special Gheorghe Atanasiu și 50.000 pentru Școala Gimnazială Specială Buziaș.

Suma de 200.000 de lei din Fondul de rezervă al județului a fost direcționată către ISU Banat pentru achiziții de materiale și echipamente de protecție pentru combaterea pandemiei. Biblioteca Județeană și cele trei muzee administrate de CJ Timiș au primit 55.000 de lei pentru achiziționarea materialelor de protecție.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului primește, în urma rectificării, 237.000 de lei, dintre care 220.000 pentru hrana angajaților și 17.000 pentru închirierea a șapte containere pentru izolarea personalului de muncă. Căminele de persoane vârstnice din Jimbolia și Comloșu Mare vor fi finanțate cu 1.150.000 de lei.