Școlile din Timiș renunță rând pe rând la paznic, în favoarea sistemelor audio-video de supraveghere

colegiul banatean

Din cele aproximativ 600 de unități de învățământ din județul Timiș, sub 100 mai au paznic. Cele mai multe școli au preferat să instaleze camere de supraveghere audio-video pentru siguranța elevilor și a cadrelor didactice. 

Datele polițiștilor care se ocupă de siguranța elevilor și a cadrelor didactice arată faptul că 9 unități de învățământ din județ nu au asigurată nicio formă de pază.

„Din totalul unităților de învățământ, un număr de 98 de unități sunt asigurate cu o formă de pază umană: 58 cu pază proprie, 26 cu paza asigurată de societăți specializate și 14 cu pază mixtă. Dintre acestea, 84 sunt în mediul urban și 14 în mediul rural. De asemenea, 491 de unități sunt dotate cu sisteme de supraveghere video, 225 în mediul urban și 266 în mediul rural. Aș vrea să fac precizarea că, din acest punct de vedere al asigurării pazei, cel puțin al dotării cu sisteme de supraveghere, lucrurile s-au îmbunătățit.”, a declarat Alin Petecel, inspector șef IPJ Timiș.

La nivelul județului există 598 de unități de învățământ preuniversitar: 314 grădinițe, 222 școli gimnaziale și 62 de licee/colegii. De siguranța elevilor și a dascălilor se ocupă atât polițiștii IPJ Timiș, cât și jandarmii și polițiștii locali.

1000 x 100 gif logiscool