Școlile din judeţ, pe locul 23 la dotarea IT

La fel ca și în alte clasamente, județul Caraș-Severin nu este nici fruntaș, nici codaș. Se scaldă pe undeva la mijlocul topurilor întocmite la nivel național. Așa se întâmplă și atunci când vine vorba despre dotarea cu calculatoare.

Înainte de a-și da copiii la un liceu, parinții verifică, de multe ori, și nivelul dotarilor din acea scoala, dotari care sunt direct proportionale cu multe din performantele respectivei scolii.

De exemplu, calculatorul reprezinta un echipament obligatoriu in ziua de astazi pentru orice unitate de invatamant.
Econtex a întocmit o perspectiva asupra sistemului educational romanesc, in functie de nivelul de dotare cu calculatoare.

Pe ce loc se află Caraș-Severin
Pe scurt, s-a calculat câte computere sunt în scolile din fiecare judet din Romania. Iar prin scoli intelegem toate nivelurile, de la clasa intai si pana la studiile superioare. Adica, inclusiv nivelul universitar. În functie de numarul acestor echipamente, județul Caraș-Severin se plasează pe locul 23, dar lucrurile s-au îmbunătățit consistent în ultimii ani, astfel că unitățile de învățământ sunt din ce în ce mai dotate. Dacă în 2001, în județ existau numai 682 de școli, în 2010 numărul acestora a crescut la 3772, fiind cu 453% mai mare acum.