CET-ul ameninţă şcolile că le lasă în frig!

Societatea de termoficare a Reşiţei are de recuperat mai mult de 1,5 milioane de lei de la unităţile de învăţământ, dar facturile respective sunt contestate de directorii şcolilor şi liceelor pe motiv că ar fi exagerat de mari. Conducerea CET 2010 este convinsă că la mijloc e de fapt o conspiraţie.

Facturi de circa 40.000 de lei pentru o singură lună sunt considerate a fi nejusticat de mari de şapte dintre unităţile şcolare din oraş, astfel că, directorii acestor instituţii au contestat facturile emise de CET 2010. “Am avut câteva adrese în care directorii de şcoli contestă anumite facturi din decembrie şi ianuarie. La “Mircea Eliade” ni s-a contestat factura în sensul că nu înregistrează corect aparatul de măsură. Am solicitat o verificare şi din punctul nostru de vedere totul este în regulă. Am luat contorul, l-am trimis la verificare metrologică şi rezultatul este în regulă”, a spus Aurel Marinescu, directorul CET 2010.
Reprezentanţii societăţii de termoficare spun că aceste contestaţii reprezintă doar un tertip prin care se încearcă amânarea plăţilor şi că nu e nicio problemă legată de citirea contoarelor. “Acea idee de a contesta şi a nu plăti nu este constructivă. Toate contestaţiile au acelaşi text. Eu văd o idee nu foarte constructivă. Ce ne facem dacă nu mai putem furniza agentul termic? Văzând că e acelaşi text, e clar că există intenţia de a arăta cu degetul spre CET. Sunt şapte contestaţii, dar factura nu se poate contesta doar pentru că nu au bani”, a mai spus Marinescu. Adjunctul Toader Dănilă avertizează că totul se poate întoarce împotriva şcolilor, dar şi a celorlalţi abonaţi ai sistemului de termoficare. “Neplătind aceste facturi, noi nu avem cu ce plăti la rândul nostru gazul şi e posibil ca noi să nu mai putem furniza energie termică”, a afirmat Dănilă.