Școli din Timișoara închise din cauza frigului! Primăria se laudă cu investiții uriașe

stiri cu elevi din Timisoara si Timis despre evaluarea nationala

Șapte școli din Timișoara sunt închise din cauza frigului din sălile de clasă, dintre care două și pentru că au diferite probleme în ceea ce privește infrastructura. Pe de altă parte, reprezentanții Primăriei se laudă cu investiții uriașe în unitățile de învățământ în acest an.

Mii de elevi de la șapte școli din Timișoara sunt nevoiți să facă ore online, din cauza frigului din sălile de clasă. Cinci dintre aceste unități sunt închise pentru că nu s-a reușit finalizarea lucrărilor de reabilitare a rețelelor de termoficare. Potrivit Inspectoratului Școlar Timiș, două dintre unități, Liceul „Nikolaus Lenau” și Colegiul Tehnic „I.C. Brătianu”, au diferite probleme în ceea ce privește lucrările la infrastructura școlară.

Pe de altă parte, Primăria Timișoara se laudă cu faptul că a alocat din bugetul local sume uriașe de bani pentru lucrări de investiții la unitățile de învățământ, în acest an. Concret, este vorba de 29 de milioane de lei, plus încă patru milioane de lei pentru lucrări de reparații. „Plățile s-au făcut pe achiziții realizate de școli, bazate chiar pe nevoile reale ale unităților de învățământ și verificate”, au informat reprezentanții instituției.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Primăria Timișoara transmite că sunt în lucru contracte de proiectare pentru noi campusuri școlare și reabilitarea clădirilor existente, pentru a putea începe lucrările în lunile următoare la 12 unități de învățământ. De asemenea, instituția arată că are în implementare proiecte cu fonduri europene în valoare de 130 de milioane de lei în nouă școli.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/