Școli din două comune timișene, câștigătoare ale unor proiecte europene. De ce beneficii vor avea parte elevii?

mbmr 1000x100

Două școli timișene din mediul rural vor fi reamenajate cu fonduri europene, anunță ADR Vest. Este vorba despre unitățile de învățământ din Pesac și Margina care vor putea, prin accesarea banilor, să ofere elevilor un spațiu de învățare la nivel european și terenuri în care copiii să poată practica diverse activități sportive. 

Școala Gimnazială „Maria Brindea” din Pesac va fi extinsă, modernizată și dotată în baza unui contract semnat în valoare de aproximativ 5 milioane de lei, din care 4,8 milioane de lei nerambursabili. Lucrările cuprind înlocuirea instalațiilor sanitare, termice și electrice și construirea unui nou corp în regim P+1E racordat la utilități. Sunt prevăzute și diverse amenajări exterioare, cum ar fi amenajarea curții cu teren tartan pentru activități sportive sau trotuare. Proiectul are o durată de implementare de 36 de luni.

Un proiect similar a fost semnat recent și la Școala Gimnazială ”Sorin Titel” din comuna Margina. Acolo, pereții exteriori vor fi izolați termic, vor fi reabilitate termic placa la sol, soclul și planșeul peste ultimul nivel, se vor reface finisajele interioare și vor fi înlocuite toate instalațiile. De asemenea, va fi realizată o fosă septică și instalat un sistem de panouri solare pentru încălzirea apei calde. Pentru persoanele cu nevoi speciale sunt prevăzute rampe de acces, un transportor pentru scări și un grup sanitar.


Elevii vor învăța în laboratoare noi de informatică, biologie și limbi străine, iar școala va fi dotată cu mobilier didactic specific și echipamente IT.

gif uvvg 1000x100px admitere 2024 Muzeul TM

O sală nouă de sport de aproape 580 mp cu vestiare, un teren de sport din tartan, amenajări exterioare și un spațiu de recreere sunt, de asemenea, prevăzute în proiectul care se ridică la peste 5,6 milioane de lei, din care aproape 5,5 milioane de lei nerambursabili. Durata de implementare a proiectului este de 22 de luni.

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/