Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” – mai aproape de secțiile Pediatrie și Neonatologie din Caransebeș

davila 1

„Fii sănătos – Dăruiește” este campania pe care au demarat-o elevii Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, un nou proiect prin care viitorii asistenți medicali au fost alături de micuții de la secțiile de Neonatologie și Pediatrie ale Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș.

Unitatea de învățământ, care nu se află la prima acțiune de acest gen, a inițiat un nou proiect ce de această dată a vizat categoria de persoane cea mai tânără, dar și cea mai vulnerabilă – copiii. Elevii au donat micuților de la secția de Neonatologie pachete de Pampers și șervețele umede, iar copiii internați la secția Pediatrie s-au bucurat de zeci de pungi cu fructe și dulciuri.

Instituția de învățământ are în prezent 90 de elevi în trei clase, cu specializarea asistent medical generalist, câte o clasă în fiecare an, iar diploma absolvenților de liceu este recunoscută la nivel european.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” Caransebeș are porțile deschise către toți cei care doresc să se perfecționeze în domeniul sănătate și asistență pedagogică. Cu două specializări, asistent medical generalist și asistent medical de farmacie, profilul școlii oferă standarde înalte de pregătire profesională și calificări de nivelul 5. Poziția geografică permite elevilor atât din zona urbană, cât și rurală învecinată să poate ajunge într-un timp convenabil la unitatea de învățământ fie cu trenul, fie cu mașina. Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” Caransebeș deține spații închiriate în cadrul Colegiului Național „Traian Doda”.

Programul cursurilor este organizat pe un singur schimb, în intervalul orar 15.00 – 23.00. Fiecare clasă dispune de propriul spațiu de învățare și are acces la sala de demonstrație, respectiv laboratoarele de informatică, chimie sau biologie la momentul desfășurării unei activități din orar care necesită utilizarea laboratoarelor.

Stagiul clinic se desfășoară în cadrul Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, dar și în alte localități care au următoarele dotări: sală de demonstrație, unități farmaceutice și practică comunitară. Sub mottoul „Educație riguroasă pentru o societate sănătoasă!”, școala își propune dotarea absolvenților săi cu un set de deprinderi profesionale și morale care să le permită practicarea profesiei oriunde în Europa.

„Prin această viziune asumată, Școala Postliceala Sanitară „Carol Davila” Caransebeș dorește să contribuie la dezvoltarea societății prin pregătirea unor cadre medicale medii capabile să se angajeze pe piața muncii românești sau europene, oferind servicii de calitate și participând la reforma sistemului de sănătate. Școala își propune să dezvolte un învățământ de nivel european: acces la educație pentru toți elevii (învățământ inclusiv), performanță pentru fiecare elev, cadre didactice motivate, colaborare, cooperare, toleranță și deschidere. Dorim să organizăm procesul de învățământ din Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” Caransebeș astfel încât să creștem șansele de reușită ale absolvenților noștri”, a transmis Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” Caransebeș.

davila 2

davila 3

banner 970 x 250