Școala Populară de Arte din Reșița expune la Cluj Napoca alături de alte instituții de cultură din țară

Lucrările realizate la Reșița vor putea fi admirate, începând de astăzi, la Cluj Napoca. Școala Populară de Arte „Ion Românu” a fost invitată să participe la un eveniment cultural-educațional cu tradiție.

Școala Populară de Arte „Ion Românu” din Reșița a fost invitată să participe din nou la „Seara Artelor” (ediția a VII-a), un eveniment cultural, dar și educațional, totodată, în care, așa cum spune și numele, toate artele își găsesc locul. Secția de fotografie a școlii reșițene, coordonată de Flavian Savescu (foto), un prieten apropiat al Express de Banat, va participa cu expoziția intitulată „Scări spre asfințit”, realizată în urma unui proiect fotografic desfășurat în colaborare cu Direcția Silvică Caraș-Severin pe durata anului 2018 în cătunele Ineleț și Scărișoara.

„Pentru mine, personal, având în vedere că este primul proiect important la care eu particip ca profesor de artă fotografică și coordonator de proiect e un lucru deosebit de important și inedit, cu atât mai mult cu cât ieșim din această zonă și ne expunem lucrările cu prilejul unui asemenea eveniment”, ne-a declarat Flavian Savescu.

Școala Populară de Arte din Reșița va expune și la categoria „Pictură”, lucrările fiind reunite sub denumirea „Flori de gheață”.

Evenimentul, organizat de Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj, se va desfășura în zilele de 7 și 8 februarie. Lucrările expuse vor putea fi admirate timp de o lună.

La fel ca cele anterioare, şi ediţia din acest an a „Serii Artelor” este dedicată şcolilor de arte din ţară şi mişcării culturale şi artistice pe care acestea o reprezintă. Este, de fapt, un maraton cultural la care, pe lângă şcolile de arte, sunt invitate şi centre culturale, dar și asociaţii ale artiştilor plastici din toate regiunile ţării.