Școală online în Timișoara! Vom ajunge la o incidență de necrezut!

Subprefectul de Timiș, Ovidiu Drăgănescu, propune modificarea ordinului comun al miniștrilor Sănătății și Educației, pentru a putea interveni prin decizie a CJSU când este clar că rata de infectare va crește în weekend, astfel încât elevii să nu mai meargă la școală.

Drăgănescu spune că, deși Timișoara are luni o rată de infectare de peste 7 la mia de locuitori, elevii vor merge în continuare la școală, iar asta va face ca numărul bolnavilor să fie mult mai mare.

„Noi am spus să se poarte masca nu doar în spațiile închise, care sunt nominalizate la ora actuală prin normele juridice emise de Guvern sau de Ministerele Sănătății, Educației. Am spus și în jurul școlilor 50 de metri să se poarte mască, mai ales când părinții, bunicii îi așteaptă pe copii. Se socializează și din păcate nu poartă mască. Am propus astăzi (luni – n.r.) și o mică modificare pe această procedură de stabilire a scenariilor de desfășurare a cursurilor în școli”, a spus Drăgănescu, la Aleph News.

El a dat exemplul Timișoarei, unde vineri, în ziua când se stabilește scenariul pentru viitoarea săptămână, rata de incidență era de 5,98 la mie și era clar că aceasta va depăși 6 la mie în weekend.

„Era vizibil pentru toată lumea că de a doua zi va fi deja 6 la mie. Iată, astăzi (luni – n.r.), prima zi de școală suntem la peste 7 la mie. Ori din păcate, pentru acele 0,2 sutimi înregistrate vineri nu am putut să decidem ca de astăzi toți copiii să stea acasă și să fie feriți de virus în următoarea săptămână”, spune subprefectul.

Subprefectul vrea introducerea unui indice la articolul de lege, prin care să poată interveni CJSU în timpul weekendului, pentru a stabili ca elevii să facă școală online.

„Se vineri până luni sunt trei zile. (…) Atât în aceste trei zile, cât și în următoarele cinci zile de școală suntem legați de mâini și de picioare și nu putem interveni. Vom ajunge să fim cu copiii la școală vinerea asta în Timișoara probabil la o incidență de necrezut, mult mai mare decât e azi”, a mai spus subprefectul județului Timiș.

Rata de incidență la 14 zile în Timișoara a atins, luni, 7.15 la mia de locuitori, iar Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Timiș a decis restricții grele, între care carantina de noapte în weekend, interzicerea evenimentelor și închiderea restaurantelor.

 

upt 1000x100