Școala „Mihai Peia” din Reșița își schimbă fața! Reabilitarea „înghite” peste nouă milioane de lei!

mihai peia resita
explo 1000x200

Fosta Generală Nr. 6 intră într-un amplu proces de reabilitare și modernizare, zilele trecute fiind semnat și contractul pentru începerea lucrărilor, după cum au anunțat reprezentanții Primăriei Reșița.

Proiectul de reabilitare a Școlii Gimnaziale „Mihai Peia” are o valoare totală de 9.382.001 de lei, din care 1.520.210 de lei reprezintă contribuție de la bugetul local, și prevede intervenții la corpul principal de clădire și la sala de sport, precum și reamenajarea curții interioare.

Potrivit reprezentanților Primăriei Reșița, clădirea va fi izolată la exterior și finisată cu termosistem cu tencuială decorativă, ferestrele și ușile se vor înlocui în totalitate și se va monta tâmplărie din PVC cu sticlă în sistem termopan. De asemenea, va fi montat un lift exterior și vor fi instalate panouri fotovoltaice pentru asigurarea energiei electrice necesare instalației de curenți slabi. Grupurile sanitare vor fi modernizate, astfel încât acestea să corespundă și nevoilor persoanelor cu dizabilități. Nu în ultimul rând, instalațiile termice, sanitare și electrice vor fi reabilitate, și va fi înființată și o instalație de hidranți interiori și exteriori.

„Prin acest contract se modernizează integral și sala de sport, se reamenajează curtea interioară, care va cuprinde două terenuri multisport (baschet și minifotbal cu marcaj pentru handbal, volei, tenis de câmp) și vor fi montate corpuri de iluminat noi.”, mai precizează reprezentanții Primăriei Reșița.

banner 970 x 250