Peste o mie de elevi din Timișoara vor studia și în noul an școlar în containerele modulare amplasate în curțile unităților de învățământ. Cele mai multe construcții modulare sunt la Școala Gimnazială nr.30. Acolo, 12 clase de copii studiază în aceste spații.
Sunt 8 școli în total în oraș unde sunt amplasate aceste containere: Colegiul Național Bănățean, școlile gimnaziale nr. 7, 13, 19 și 30 și liceele Grigore Moisil, Waldorf și Antim Ivireanu. Cele mai multe construcții modulare sunt amplasate la Școala Gimnazială nr. 30 (12 clase), Școala Gimnazială nr.19 (8 clase).
La Colegiul Bănățean, din cauza lipsei spațiilor pentru desfășurarea activităților didactice, conducerea școlii a amenajat săli de clasă și în fostul internat, iar în curtea interioară au fost montate 6 containere modulare în care învață elevii de clasa a V-a.
În total, în Timișoara sunt 54 de clase care studiază în aceste containere.
„Și anul acesta avem situația construcțiilor modulare în care copiii din Timișoara își desfășoară cursurile. Aceste construcții modulare reprezintă o soluție de moment, probabil că pe viitor va trebui să găsim și alte soluții, să mărim spațiile în care școlile au posibilitatea să își desfășoare activitățile, dar pe structura actuală, asta este o soluție care ne dă posibilitatea desfășurării cursurilor la toți copiii, din păcate nu toți dimineața. La majoritatea școlilor unde avem construcții modulare avem ore și după-amiaza.”, a declarat Cosmin Hogea, inspector școlar adjunct IȘJ Timiș.
Potrivit inspectorului școlar adjunct, urmează ca școlile să decidă, după 1 septembrie, care sunt clasele ce vor intra pe ore după-amiaza. Aceste decizii trebuie discutate în consiliile profesorale și aprobate în consiliile de administrație ale școlilor.