Școala din Padina Matei își schimbă fața. Pe bani europeni!

scoala padina matei

Aproape trei milioane de lei vor fi investiți în reabilitarea și eficientizarea energetică a unității de învățământ din satul aparținător comunei Gârnic.

La 2,8 milioane de lei se ridică finanțarea obținută, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), de Primăria Gârnic pentru modernizarea școlii gimnaziale din satul Padina Matei. O veste minunată, în contextul în care ultimele reparații serioase făcute aici au avut loc în urmă cu mai bine de un deceniu, iar până la finalul acestui an școlar unitatea de învățământ a funcționat fără autorizație de securitate la incendiu.

proiect scoala padina matei

După modernizare, școala din Padina Matei va oferi elevilor condiții optime de studiu și va fi dotată cu mobilier nou.

„Se va face o reabilitare totală a clădirii, atât la interior, cât și la exterior. Proiectul tehnic este gata, urmează să-l primim și noi zilele următoare, după care vom scoate la licitație execuția. Sperăm noi ca lucrările să înceapă din toamnă, asta depinde și de cât de repede se va derula licitația. Dacă vor fi depuse oferte, dacă nu vor exista contestații…”, ne-a declarat primarul comunei Gârnic, Nicolae Tismănariu.

1000x200 dacus 02

Acesta este cel de-al treilea proiect câștigat de administrația locală pe fonduri europene pentru elevii din comună. Primul a avut în vedere dotarea cu materiale sanitare și echipamente de protecție a unităților de învățământ pe perioada pandemiei de COVID-19, iar cel de-al doilea, achiziția de tablete și laptopuri pentru toți elevii și profesorii din comună și dotarea claselor de studiu cu table inteligente.

Prin același proiect finanțat prin PNRR, administrația locală va amplasa pe raza localităților Gârnic și Padina Matei și două stații pentru reîncărcarea electrică a autovehiculelor.

FOTO: Proiectul Școlii Padina Matei

publicitate si promovare online banner maxagro