Școala din Fârliug intră în reabilitare. „Va fi una dintre cele mai frumoase”

proiect scoala farliug

Unitatea de învățământ intră anul acesta în reabilitare. Modernizarea vine la pachet și cu dotări pentru ca elevii să beneficieze de condiții excelente de studiu.

După ce la finalul anului 2021 administrația condusă de Elena Sărăor semna contractul de finanțare pentru reabilitarea și eficientizarea energetică a Școlii cu clasele I-VIII din Fârliug, acum, autoritățile se pregătesc să scoată la licitație execuția lucrării.

Pentru fiecare proiect, pentru fiecare finanțare obținută s-a muncit, au fost necesare documentații, avize, acorduri, autorizații, acestea însemnând termene. În prezent, pentru proiectele aflate în derulare avem proiecte tehnice finalizate și autorizații de construire emise. Urmează contractarea lucrărilor. În ceea ce privește proiectul școlii din Fârliug, spun doar că va fi una dintre cele mai frumoase școli, unde copiii noștri vor învăța cu drag, mai ales că am demarat și procedura de achiziție a echipamentelor IT și a mobilierului”, a declarat primarul comunei Fârliug.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

La școala din Fârliug se vor face lucrări pentru creșterea eficienței energetice a clădirii, precum anveloparea pereților exteriori, izolarea termică a pardoselilor, izolarea termică a planșeului, cu montarea unei tâmplării eficiente energetic, atât la interior, cât și la exterior. De asemenea, clădirile vor fi echipate cu sistem de încălzire tip pompă de căldură și ventilo-convertoare alimentate de panouri fotovoltaice care vor fi montate în curtea unității de învățământ. Totodată, se vor efectua lucrări și la șarpanta din lemn existentă, care va fi consolidată, iar elementele degradate vor fi înlocuite. Nu în ultimul rând, vor mai fi realizate trotuare perimetrale etanșe cu dirijarea apelor meteorice din jurul clădirii.

FOTO: Proiectul Școlii din Fârliug

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/