Școala de dincolo de nori îmbracă haine noi!

scoala din inelet
explo 1000x200

O nouă etapă din cadrul proiectului „Dincolo de nori”, derulat de Asociația Comanderia „Eugeniu de Savoya”, s-a consumat zilele trecute în unul din cătunele din Munții Cernei.  

O gură proaspătă de oxigen pentru fosta școală din satul Ineleț, aparținător comunei Cornereva, vine din partea Asociației Comanderia „Eugeniu de Savoya”, ai cărei reprezentanți și-au propus, încă din primăvara acestui an, să renoveze clădirea și să o transforme într-un punct de prim ajutor. Așadar, zilele trecute au fost transportate la Ineleț și materialele necesare reparațiilor care urmează să se facă la școală.

„A venit timpul să facem ceva care să și rămână în urma noastră. Așa că ne-am suflecat mânecile şi împreună cu un grup de prieteni voluntari am început renovarea școlii din Ineleţ. Va fi o muncă grea şi anevoioasă, dar ambiția şi tenacitatea ne vor fi alături. Aşa cum alături de noi sunt Flexik Automation, Club Lions Tymes 1266, Coralim, Superwik sau prieteni discreţi care au în ADN plăcerea de a face un bine. Le mulțumim tuturor, povestea merge mai departe!”, transmit reprezentanții Asociației Comanderia „Eugeniu de Savoya”, care de mai bine de un an sunt alături de comunitatea din Ineleț și nu numai, pentru că sprijinul s-a îndreptat și spre locuitorii din Scărișoara, Țațu și Cracul Teiului, unde mai locuiesc în prezent în jur de 100 de suflete, fără beneficiile civilizației moderne.

De-a lungul timpului, cei de la „Eugeniu de Savoya” au urcat sus la munte cu produse alimentare și de igienă, haine și alte lucruri necesare localnicilor pentru traiul zilnic. Membrii asociației se preocupă și de sănătatea localnicilor din zonă, astfel că periodic aici ajung medici voluntari de diferite specialități din Timișoara, care oferă consultații gratuite în fosta unitate școlară din Ineleț.

materiale de constructii

materiale de constructii 2