Şcoală de arbitri de fotbal în Caraş-Severin? 16 elevi şi eleve, cursanţi la Caransebeş!

Județul Caraș-Severin va avea mai mulți arbitri la fotbal, fussball și la fotbal pe teren redus. Asociația Județeană de Fotbal împreună cu Colegiul Național CD Loga Caransebeș organizează, în această perioadă, cursuri gratuite de formare arbitri în domeniul fotbalului, în rândul elevilor.

Potrivit organizatorului, prof. Adrian Cocoș, la cursuri participă 16 elevi, băieți și fete cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani.

”Județul nostru duce lipsă de cadre pregătite în acest domeniu. Elevii vor fi formați pentru arbitri principali și asistenți de linie, cu specializare comună pentru toate categoriile pentru sportul pe orizontală. Luni la ora 14, liceul va organiza un concurs de fotbal între elevii școlii la sala de sport a Şcolii generale nr 8, la toate categoriile. Concursul va fi arbitrat de cursanții de la Colegiul Național CD Loga, care deja au început practica la Liga a IV-a și la juniori”, ne-a menționat Adrian Cocoș.arbitri fotbal

leader board 728 x 90 px

Acesta a mai adăugat că, în fiecare zi de joi, elevii participă la pregătirea teoretică, iar vinerea se efectuează orele de practică și pregătirea fizică pe stadion, după orele de la școală, fiind o activitate extrașcolară.

Deși examenul final este stabilit pentru luna martie a anului viitor, elevii pot primi carnetul de arbitri la sfârșitul anului, dacă sunt la fel de conștiincioși ca și până acum, în urma examenului, a mai adăugat Adrian Cocoș, care a ținut să precizeze că pentru elevi este un venit de buzunar de aproximativ 200 de lei pe săptămână, care le prinde bine. În Caransebeș, la ora actuală sunt acreditați doar 7 arbitri de fotbal, care participă la meciurile din Caraș-Severin, la toate categoriile.