Școala 7 din Reșița, la ceas aniversar!

aniversare scoala 7 resita

Moment festiv la Școala Gimnazială Nr. 7 din Reșița, care a marcat vineri 60 de ani de activitate.

Sala de sport a Școlii 7 din cartierul Govândari a devenit, astăzi, punctul zero al generațiilor trecute și actuale. Dascăli și elevi s-au reunit în cadrul unui eveniment menit să sărbătorească 60 de ani de activitate neîntreruptă a școlii care și-a deschis porțile pentru prima dată în anul 1964. Pe atunci erau puțin peste 400 de elevi, astăzi sunt în jur de 600. Aceștia învață în două corpuri de clădire reabilitate recent de Primăria Reșița.

Cei peste 400 de copii formau, la vremea respectivă, 22 de clase: 13 de ciclul primar şi nouă de gimnaziu. Elevii erau îndrumați de 13 învățători şi 25 de profesori. Peste un an, în septembrie 1965, a fost înființat Liceul de Cultură Generală Nr. 3, lângă Școala Nr. 7. Gardul din curte marca limita dintre cele două școli.

14 clase, însumând 437 de elevi, îşi începeau aventura în această instituție, singurul liceu, la acea vreme, din cartierul Govândari. În anul școlar următor s-au mai înființat șase clase, numărul lor crescând la 20. În septembrie 1977, are loc transformarea liceului în școală generală, cu profil primar și gimnazial. Denumirile ambelor școli se schimbă, astfel că vorbim despre Școala Generală Nr. 10 și Școala Generală Nr. 7 (denumiri care s-au impregnat în mintea reșițenilor și care se folosesc și astăzi -n.r.).

În septembrie 1991, cele două școli din Govândari au primit alte nume: Școala cu clasele I-VIII Nr. 10 și Școala cu clasele I-VIII Nr. 7, denumiri pe care le-au purtat timp de 30 de ani. În toamna lui 2007, cele două unități de învățământ s-au comasat, instituția rezultată primind titulatura de Școala cu clasele I-VIII Nr. 7, iar din septembrie 2012, Școala Gimnazială Nr. 7 din Reșița. Din anul 2011, sub tutela Școlii 7 a intrat și Grădiniţa PN „Prichindelul”, fosta Grădiniţă Nr. 9, înființată în anul 1978.

fosti actuali profesori

Pentru profesorii care au trudit la această școală, astăzi a fost moment festiv. Cu toții își amintesc cu drag de anii în care au format generații și caractere. „Am început activitatea de dascăl în 1974. Pe atunci, eram cea mai tânără dintre dăscălițe, apoi am rămas aici timp de 35 de ani. Pentru o perioadă de 11 ani am plecat la Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, unde, fiind inspector pentru învățători, am avut posibilitatea să cunosc tot județul și toate școlile, și am observat că Școala 7 este una dintre unitățile de elită ale județului, lucru care se întâmplă și în prezent. Școala 7 a crescut foarte frumos în cei 60 de ani, pentru că aici sunt niște oameni inimoși, unde nu numai actul didactic este de performanță, dar și activitățile extracurriculare”, povestește prof. Sofia Onețiu, fost director adjunct al Școlii 7 Reșița.

conducere scoala 7 Resita

Cu nostalgie despre cei 35 de ani petrecuți la catedră vorbește și profesoara de limba și literatura română, Ani Ghiaur: „Suntem într-o zi cu totul specială pentru Școala 7. Pentru mine, sunt emoții greu de stăpânit, pentru că m-am pensionat acum 17 ani, la limită de vârstă, după 35 de ani de activitate la această școală. Meseria de dascăl este cu totul altfel croită de sfânta natură. Eu mă mândresc cu faptul că am avut o viață excepțională ca dascăl și mă bucur mult când vin pe aici și mă întâlnesc cu foști elevi care fie sunt dascăli acum, fie părinți”.

Evenimentul s-a bucurat și de prezența foștilor elevi, azi studenți în Timișoara, Cluj sau București, dar și de cea a colaboratorilor și partenerilor, alături de care dascălii Școlii 7 organizează periodic activități extrașcolare. Nu au lipsit nici momentele artistice, susținute de elevii unității de învățământ, aplaudați la scenă deschisă de cei prezenți.

elevi

Mulțumirile, la ceas aniversar, au fost rostite de directorul Școlii 7: „Dorim să mulțumim oamenilor care au ales să fie alături de noi astăzi. 60 de ani de activitate neîntreruptă a Școlii 7 poate însemna pentru unii puțin, pentru alții mult. Pentru noi, cei de astăzi, înseamnă o responsabilitate, înseamnă o moștenire pe care foștii dascăli ne-au lăsat-o și pe care noi trebuie să o ducem mai departe și să nu-i dezamăgim”, a spus, emoționată, Ileana Pomoja, care conduce unitatea de învățământ de 16 ani.

Au mai luat cuvântul directorul Casei Corpului Didactic Caraș-Severin, prof. Ionuț Gârtoi, fost director adjunct al unității de învățământ, inspectorul școlar general Lucian Miclău, viceprimarul Reșiței, Mădălina Chiosa, dar și partenerii și colaboratorii Școlii 7.

invitati eveniment scoala7

invitati scoala7

profesori actuali

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/