Schimburi de replici la distanţă între Fritz şi Robu. Mărul discordiei: tariful pentru producători în piaţa volantă

Dominic Fritz şi Nicolae Robu au început războiul de la distanţă. Miza: taxa de acces pentru producători în piaţa volantă. SC Pieţe a majorat tariful pentru un loc de la 200 la 300 de lei. Candidatul USR a militat puternic împotriva acestei măsuri şi spune că Nicolae Robu a răspuns solicitării de a reveni la taxa de 200 de lei. În replică, Robu afirmă că nu Primăria a majorat taxa de acces a producătorilor, ci dimpotrivă, a intervenit pentru a o aduce la valoarea iniţială.

Presiunea noastră a funcţionat, spune Fritz, care crede că l-a determinat pe Nicolae Robu să intervină pentru revenirea tarifului la valoarea iniţială.

„Nicolae Robu a răspuns solicitării să se revină la tariful stabilit prin contract pentru anul în curs, de 200 de lei. Pretinde că nu știa că SC Piețe SA, firma primăriei, a majorat tariful pentru loc de la 200 la 300 de lei, fără bază contractuală, deși scumpirea pe bază de chitanță e o practică veche a SC Piețe SA.

În realitate, în piața volantă, s-au tăiat chitanțe pentru o mărire ilegală de taxă. Cine va fi tras la răspundere pentru această ilegalitate? Consiliul de Administrație, pe care Nicolae Robu a aruncat vina, nu este oare plin de oameni numiți politic? Ionuț Nasleu, directorul SC Piețe SA, nu este fostul consilier personal al lui Nicolae Robu, omul lui de încredere, care a primit deja n-șpe «cartonașe galbene»? Ori lucrurile i-au scăpat de sub control primarului, ori s-a obișnuit deja cu învârtelile din anturajul său”, a precizat Dominic Fritz pe pagina lui de Facebook.

Candidatul USR-PLUS a asigurat că dacă va ajunge primar, producătorii vor avea condiţii civilizate pentru a-şi vinde produsele şi a prezentat un plan de măsuri concrete. Printre acestea se numără conceperea și publicarea unui Regulament de Organizare și Funcționare pentru piața volantă. Locul de desfășurare va fi clar marcat cu sigla pieței volante și orarul său va fi afișat. O altă măsură este deschiderea de piețe volante și în alte cartiere ale orașului.

„Mă voi implica inclusiv în crearea lanțului scurt care să asigure accesul timișorenilor la produse tradiționale și naturale. Se poate, printr-un parteneriat cu Grupurile de Acțiune Locală, cu ONG-urile și comercianții din Timișoara. Vom mișca lucrurile punând la lucru spiritul antreprenorial al timișorenilor și timișenilor, astfel încât să avem pe masă produse tradiționale, proaspete și naturale”, a adăugat Fritz.

Nicolae Robu a prezentat şi el un punct de vedere referitor la situaţia de la Piaţa Volantă. Acesta a precizat că un grup de producători i-au adus la cunoştinţă că SC Pieţe SA a decis majorarea preţului pe care producătorii trebuie să-l plătească pentru a-şi vinde marfa în piaţa volantă. Edilul spune că a intervenit imediat şi a transmis să anuleze imediat taxa impusă.

„Confirmându-se cele susținute de producători, am transmis Consiliului de Administrație al SC Piețe SA solicitarea să anuleze majorarea decisă, reunindu-se, în acest sens, într-o ședință de îndată, iar dacă unii producători au plătit deja tariful majorat, să li se returneze diferența în cauză. Îi asigur pe producătorii autentici de toată protecția mea, pentru ca munca lor să fie răsplătită cum se cuvine și am de la ei așteptări ca, în compensație, să aducă timișorenilor produse de calitate și la prețuri corecte”, a precizat Nicolae Robu.