Schimbări în rețeaua școlară! Școlile Gimnaziale Nr. 3 și Nr. 4 vor fi comasate

Decizia de comasare a Școlilor Gimnaziale Nr. 3 și numărul 4 încă mai provoacă agitație printre lugojeni.

Aceasta a fost adoptată anul trecut, când proiectul de hotărâre privind aprobarea rețelei unităților școlare de învățământ preuniversitar din municipiul Lugoj pentru anul școlar 2022-2023 a fost supus votului consilierilor locali.

La momentul respectiv, mulți dintre părinți, profesori și chiar elevi s-au arătat nemulțumiți de această inițiativă de reorganizare, unii pledând pentru absorbția Școlii Gimnaziale nr. 3 de către Școala Gimnazială Nr. 4, iar alții dorind contrariul, motivele invocate fiind numeroase de ambele părți. Primarul Claudiu Buciu a explicat atunci faptul că nu este relevant pentru interesul copiilor care școală va fi absorbită, deoarece calitatea actului didactic nu va fi afectată de schimbările de ordin administrativ. „Comasarea nu are nicio legătura cu clădirile școlilor sau cu activitatea didactică. Doar administrarea se va face în comun. Repartizarea copiilor și spațiile rămân la fel”.

Apele s-au tulburat din nou la finele lunii iunie, când președintele filialei PSD Lugoj, Călin Dobra, a anunțat pe pagina sa de Facebook că Inspectoratul Școlar Județean Timiș a anulat decizia de comasare a Școlii Gimnaziale nr. 3 cu Școala Gimnazială  nr. 4. Contactată la momentul respectiv, prof. Aura Danielescu, inspector școlar general al ISJ Timiș preciza că „nu am luat nicio hotărâre, pentru că nu suntem singura parte implicată în această decizie. În plus, la acest moment, există o hotărâre de rețea ce este valabilă și care, în absența domnului primar sau a unui consiliu care să hotărască altceva, s-ar putea nici să nu se poată schimba”.

Elevii, părinții și profesorii au fost din nou derutați de veste – unii primind-o cu entuziasm, alții cu scepticism, dar iată că în prezent situația a devenit în sfârșit clară pentru toți cei implicați. Astfel, cel puțin în anul școlar viitor, care va începe la data de 5 septembrie, Școlile Gimnaziale Nr. 3 și Nr. 4 vor fuziona.

„Cele două unități de învățământ rămân comasate pentru anul școlar 2022-2023. Anul viitor, vom vedea! Acum, pentru că există o hotărâre pe rețea pe Lugoj și am fi bulversat rețeaua tuturor școlilor, vor rămâne așa cum au fost propuse în ianuarie!”, precizează prof. Aura Danielescu, inspector școlar general la ISJ Timiș.

În viitor, ar urma să fie renovate integral spațiile existente la Școala Gimnazială Nr. 4. Totodată, administrația locală își propune și refacerea sistemului de încălzire pentru ambele sedii ale unității de învățământ.

upt 1000x100