Schimbări după 50 de ani! Biblioteca Municipală din Lugoj își întâmpină cititorii într-o ambianță nouă

Biblioteca Municipală Lugoj își întâmpină cititorii într-o ambianță nouă, prietenoasă, după cum o descriu cei care lucrează acolo. Asta pentru că instituția lugojeană a investit peste 55.000 de lei în reparații și înlocuire de mobilier.

„Am reparat porțiunile deteriorate ale acoperișului, am zugrăvit la intrare, pe holuri și în casa scărilor. Am montat gresia la holul de la intrare. Am vopsit și tâmplăria de lemn, care nu a mai fost vopsită de 30-35 de ani. Au fost montate jaluzele la parterul Bibliotecii, cât și la Casa Bredicenilor. Lucrarea, începută cu o lună și ceva în urmă, este acum gata.”, ne-a declarat Henrieta Szabo, directoarea Bibliotecii Municipale Lugoj. Investiția s-a ridicat la peste 46.000 de lei, cu TVA.

Cu acest prilej, au fost înlocuite vechile rafturi de cărți care datau din 1968 și erau lăsate sub greutatea cărților.

„Au fost achiziționate 50 de dulapuri de bibliotecă, în culori vii, pentru a face cât mai prietenos spațiul de lectură. De asemenea, am achiziționat taburete, scaune și mese noi pentru sala de lectură, care vor contribui și ele la o ambianță plăcută. Această investiție se ridică la 12.000 de lei, bani de la bugetul local.”, adaugă Szabo.

Au fost luate de pe rafturi și rearanjate 20.000 de cărți, din totalul fondului de carte al BML, care numără la ora actuală peste 80.000 de volume.

Directoarea Bibliotecii Municipale anunță cititorii că au fost achiziționate 400 de cărți noi, care vor deveni disponibile la lectură după ce vor fi înregistrate.

Lucrările la bibliotecă vor continua anul viitor cu înlocuirea pardoselii deteriorate și placarea cu rigips a pereților din sala mare a bibliotecii, acoperiți cu humă.