Schimbare radicală! Furtunile strică planurile de weekend!

Suntem la un pas de weekend, iar vremea e hotărâtă să le strice planurile celor care se gândeau la o mini vacanță care să includă baie și plajă. Și asta pentru că de mâine seară se întorc furtunile, iar temperaturile vor scădea.

Veștile meteorologilor nu sunt tocmai bune pentru cei care se gândeau să își petreacă mini vacanța de Sfânta Maria la plajă și baie. De mâine seară, de la ora 18.00, intră în vigoare un cod portocaliu de instabilitate atmosferică valabil până duminică după-amiază, la ora 12.00. Meteorologii spun că „începând din după-amiaza zilei de sâmbătă (12 august) instabilitatea atmosferică va deveni deosebit de accentuată în jumătatea de vest a teritoriului, unde vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină. În judeţele Mehedinți, Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Hunedoara, precum și în zona de munte a județelor Cluj, Alba și Gorj, îndeosebi pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (12/13 august) în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 50-60 l/mp și izolat 80-90 l/mp”.

Administrația Națională de Meteorologie anunță că și temperaturile vor scădea cu 10-11 grade Celsius. Abia de luni mercurul din termometre va începe din nou să crească ușor.