Schimbare politică la comandă? Directoarea Școlii Gimnaziale Boldur, înlocuită cu soția primarului!

scoala boldur
explo 1000x200

Val de indignare în comuna Boldur, după ce conducerea Școlii Gimnaziale din localitate a fost schimbată.

Flavia Cut Lupulescu, director al unității până în prezent, a fost înlocuită peste noapte de Sorina Stoi, soția primarului din Boldur. Decizia aparține inspectorului școlar general al I.Ș.J. Timiș, Aura Danielescu. Reacțiile nu au întârziat să apară, numeroși părinți, profesori, dar și persoane reprezentative din comunitatea locală și din județ și-au arătat susținerea față de Flavia Cut Lupulescu, condamnând ferm decizia.

În doar doi ani de când s-a aflat la conducerea Școlii Gimnaziale Boldur, printre realizările Flaviei Cut Lupulescu se numără depunerea a trei proiecte Erasmus+, dotarea mai multor laboratoare și săli de clasă, renovarea și reabilitarea grădinițelor din Jabăr și Sinersig, implementarea proiectului național Școală după Școală și a proiectului Masa caldă, parteneriate încheiate cu diverse instituții, atragerea de sponsorizări pentru diferite activități școlare, decontul navetei pentru cadrele didactice, crearea unui spațiu de învățare în aer liber, precum și implicarea școlii în diferite concursuri și competiții, cu rezultate deosebite. Totodată, Flavia Cut Lupulescu a obținut în ultima perioadă mai multe premii la nivel național.

flavia cut lupulescu

Pe de altă parte, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Timiș consideră decizia ca fiind una îndreptățită.

„Până la finalizarea concursului, inspectorul școlar general poate, uzând de prerogativele legale, să numească directori, cu avizul Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean! În urmă cu doi ani, actuala doamna director a fost numită pe funcție de colegul meu, Marin Popescu, dumneaei fiind consiliera domnului primar Buciu! La școala din Boldur existau și există presiuni, ce perturbă activitatea în integralitatea ei, nu doar cea care se observă din postările apărute pe rețelele de socializare! Oricine, în România, poate ocupa o funcție și poate dovedi calități manageriale și cu siguranță, acea persoană poate fi sora, cumnata, soția sau prietena unui om politic! Doamna director de la Boldur nu a ajuns în acea unitate pentru că era cadru didactic acolo, pentru că a participat la vreun concurs pe post, ci pentru că un inspector școlar general a numit-o, în baza unor criterii pe care dumnealui le-a avut în vedere, fără să fi avut experiență managerială anterioară! Pur și simplu… a fost cadru didactic și consiliera domnului Buciu! Actuala doamnă director este profesor în unitate, are experiență în managementul unității și este din localitate! Concursul poate schimba situația și până atunci, o schimbare poate demonstra dacă o parte din problemele de acolo se vor liniști!”, a declarat prof. Aura Danielescu, inspector școlar general al I.Ș.J. Timiș.

Rămâne de văzut dacă în urma concursului de directori ce va avea loc la începutul anului școlar 2022-2023 Sorina Stoi va rămâne în funcție sau Flavia Cut Lupulescu va reveni la conducerea Școlii Gimnaziale Boldur.