Schimbare de look pentru Cinematograful Dacia!

cinema dacia 620x400

Primăria Reșița a reușit să atragă prin Planul Național de Redresare și Reziliență fonduri pentru reabilitarea și eficientizarea energetică a bătrânului cinematograf.

Puțin peste patru milioane de lei a obținut municipalitatea pentru singurul cinematograf din oraș, unde pe lângă proiecții de film se mai organizează și diverse alte activități cultural-artistice.

Conform proiectului supus aprobării de consilierii locali în luna aprilie a acestui an, la momentul depunerii cererii de finanțare pe PNRR – Componenta Valul Renovării, se vor realiza următoarele lucrări: izolarea termică a pereților exteriori și a planșeului, înlocuirea ferestrelor și ușilor exterioare cu tâmplărie performantă energetic, schimbarea coloanelor de încălzire, montarea unui sistem de ventilare a aerului cu recuperare de căldură, montarea unui sistem de iluminat de tip LED și montarea de panouri solare pentru prepararea colectivă a apei calde pentru consum.

Tot atunci, se estima că pentru toate aceste lucrări este nevoie de 4,7 milioane de lei, cu șapte mai mult decât finanțarea obținută de Primăria Reșița pentru acest proiect. Momentan, reprezentanții municipalității cuantifică sumele accesate prin PNRR, dar, potrivit primarului Ioan Popa, dacă va fi nevoie de suplimentarea bugetului, acest lucru nu va reprezenta o problemă.

„Colegii mei cuantificăm acum ce primim pe PNRR și ce nu, dar dacă îl facem (cinematograful Dacia -nr.) îl punem la punct cu tot ce trebuie, adică și sunet, și acustică, și lumini, și climatizare. Absolut tot! Mai puțin scaunele, pentru că nu dorim să intrăm în canibalizare cu Multiplexul care se va deschide în viitorul mall, iar sala cinematografului Dacia va rămâne pentru evenimentele pe care primăria sau alte entități le pot organiza aici.”, a comentat primarul Ioan Popa.