Schimbare de antrenor la ASU Politehnica! Cosmin Petruescu și-a dat demisia după meciul cu Chiajna!

ASU Politehnica va avea un nou antrenor principal, după ce Cosmin Petruescu și-a dat demisia! Anunțul a venit după meciul dintre Poli și Concordia Chiajna, terminat cu scorul de 0-0, iar echipa susținută de galeria CVUCS are deja pe „țeavă” un nou tehnician! Formația va fi preluată de Mugur Gușațu, iar luni, noul tehnician va avea primul antrenament cu jucătorii. 

Ultimul meci al ”Conferențiarului” a fost unul cu multe ocazii, deschis, dar și cu multe erori și ratări ale ambelor formații. În debutul de foc, linia de fund a Timișoarei a blocat toate atacurile oaspeților. Poli a avut câteva ocazii. Mai întâi, un șut al lui Călin Popescu, parat de Greab, apoi o minge trimisă peste buturi de Ignea. Chiajna a devenit periculoasă după prima jumătate de oră. Vlad Olteanu și-a încercat șutul de la distanță, dar Murariu a parat bine. Hamzaoui nu a prins spațiul porții, iar murariu a intervenit și la mingea șutată de Ciucureanu. Pentru Poli, Axente a trimis mingea puțin pe lângă poartă în minutul 34.

La pauză, Petruescu a mutat ofensiv, cu Ungureanu în locul lui Vasile. Momentele de dominare s-au împărțit între cele două formații. În minutul 54, Albu a reluat periculos cu capul după un corner, dar Murariu a intervenit. Manea a ratta dintr-o poziție ideală, iar apoi, Jurj a trimis cu capul puțin pe lângă poarta lui Greab. Periculos a fost și șutul lui Scutaru din minutul 64, dar mingea s-a dus peste poartă. Pentru gazde a mai ratat Ignea, iar pentru oaspeți, Obedeanu, dar niciuna dintre formații nu a reușit să marcheze.

Petruescu a demisionat

Petruescu a precizat că s-a gândit la demisie după victoria cu Pandurii, din urmă cu trei etape. Conducerii a comunicat-o după meciul pierdut cu Daco-Getica, iar decizia a devenit irevocabilă după înfrângerea suferită cu Rapid. Înainte de partida din Giulești, conducerea i-a spus antrenorului să mai aștepte câteva etape, să vadă și ce rezultate se obțin. În seara de dinaintea jocului cu Chiajna, Petruescu le-a spus jucătorilor cu experiență ce a decis. După meci, a și făcut anunțul oficial, la conferința de presă. ”O partidă foarte disputată. Din punctul meu de vedere, am făcut tot ceea ce a depins de noi pentru a obţine toate cele trei puncte. Aş vrea să-i felicit pe băieţi pentru atitudinea pe care au avut-o. O primă repriză mai echilibrată, în schimb o repriză a doua pe care cred eu că am controlat-o în mare parte a timpului, ca posesie, dar mai ales ca număr de situaţii de poartă. Dar ne-a lipsit inspiraţia în ultimii metri. N-am ce să le reproşez pentru jocul de astăzi. Şi-au dorit foarte mult să câştige, cu atât mai mult astăzi a fost ultimul meu joc la Politehnica Timişoara. Pentru că am luat o decizie în urmă cu ceva timp. Am analizat-o. Nu a fost o decizie luată la cald, am analizat-o mult timp. Am discutat cu oamenii din conducerea administrativă şi am considerat că cel mai bine, cel puţin pe termen scurt, pentru binele Politehnicii Timişoara este să fac un pas înapoi. Am mâncat o pâine albă aici, am trecut împreună prin foarte multe momente frumoase. E adevărat că au fost şi unele mai delicate, unele mai dificile, dar întotdeauna am dat dovadă de unitate, de înţelegere, de respect reciproc. Pentru proiectul pe care l-am început la Politehnica Timişoara, de comun acord, aşa am considerat că este cel mai bine. Aş vrea să le mulţumesc tuturor, începând cu suporterii şi terminând cu domnul rector şi toţi cei care au fost alături de mine în toată această perioadă”, a precizat Petruescu.

Laurențiu diniță spune că obiectivul Chiajnei e revenirea în prima ligă, dar mai are nevoie de transferuri. ”Un meci dificil, mai mult din prisma căldurii pentru ambele echipe. Noi am venit aici să câștigăm cele 3 puncte. Nu s-a putut. E bine și un punct, trebuie să plecăm de aici, pentru că față de meciul trecut am stat mult mai bine în teren. Am făcut cam tot ce trebuia. Problema noastră a fost acolo în ultimii 30 de metri, unde trebuia să fim mai proaspeți și să fim mai concentrați în fața porții. Una peste alta, cred că am controlat așa în mare jocul, am avut ocazii. În a doua repriză au avut și cei de la ASU Poli momente în care puteau să preia conducere. Un meci dificil, bine că s-a terminat și am luat fiecare câte un punct. Mergem mai departe și sperăm să ne îndeplinim obiectivul fiecare la final”, a punctat Diniță.

Vine Mugur Gușatu

Zilele acestea, clubul a negociat cu câțiva antrenori. Fostul tehnician al echipei, Bogdan Andone, ex-FCSB, s-a aflat și el pe listă, dar discuțiile nu s-au concretizat. Din informațiile noastre, Mugur Gușatu, fostul jucător al lui Poli, e alesul! Gușatu a antrenat ultima dată pe ACSO Filiași, în Liga 3, club de care s-a despărțit vara aceasta. Anterior, a lucrat la Universitatea Craiova, la juniori. „De unde știți? Nu pot să confirm până nu e nimic sigur. Sunt pe o listă scurtă. Vom vedea zilele următoare”, ne-a declarat Gușatu, contactat telefonic.

Sâmbăta viitoare, ASU Poli are o deplasare la turris Turnu Măgurele.