Schimb de experiență benefic pentru tinerii din Caransebeș

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Caransebeșul va găzdui începând de luni, 25 iunie, timp de 5 zile, un eveniment internațional care are ca scop prezentarea municipiului de pe Timiș și Sebeș din punct de vedere ecologic, istoric și demografic tinerilor din orașul german Odenwaldkreis.

Organizatorii acțiunii sunt Congregația Surorilor Franciscane și Asociaţia „Ajutorul copiilor pentru viaţă” şi din Parohia Romano-Catolică „Sfântul Sebastian” din Michelstadt. La această întâlnire vor fi prezenţi aproximativ 40 de tineri şi copii, care vor efectua o serie de activități, majoritatea pentru a conștientiza importanța protecției mediului înconjurător și a naturii.

„Copiii şi tinerii din Caransebeş doresc să le arate oaspeţilor din Germania locul lor natal. Într-un workshop comun, vor să se implice pentru protecţia mediului şi pentru natură. Desigur, le vor arăta copiilor şi tinerilor din străinătate oraşul nostru Caransebeş cu istoria lui, cu tradiţia şi stilul de viaţă de aici. Pe lângă evenimentele din Caransebeş, se vor face împreună excursii în împrejurimile apropiate”, ne-a declarat Constantin Petruța – Iovanovici, membru al organizației Ajutorul Copiilor (Kinder Hilfe).

Punctele cheie ale întâlnirii sunt proiectele din zonă: Ecologie – Împreună pentru Caransebeș, Demografie – Viaţa în Munţii Semenic şi împrejurimi, Istorie – Drumul romanilor în  Germania şi România, Social – Cunoaşterea traiului din Caransebeș.

promovare banner maxagro Muzeul TM

„Conducătorul grupului german, dl. Diacon Volkmar Raabe, a mai fost în Caransebeş în urmă cu câțiva ani şi a avut un proiect numit «72 ore pentru Caransebeş», proiect în care s-a reabilitat curtea grădiniței germane de pe Calea Caransebeșului”, ne-a declarat Constantin Petruța – Iovanovici.

„Suntem nerăbdători să îi găzduim pe invitații noştri din Germania, să ne împrietenim şi să le arătăm oraşul şi împrejurimile. Pentru noi este un eveniment important şi suntem onorați de această vizită”, a spus Adeline, una dintre tinerele beneficiare ale organizației Kinder Hilfe.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/