Scenariul pentru desfășurarea cursurilor, schimbat în 109 școli din județul Timiș

Cele mai multe localități din județul Timiș încep cea de-a treia săptămână din semestrul al II-lea în scenariul roșu. Pe de altă parte, preșcolarii și elevii din 10 unități de învățământ rămân cu studiul în online, din cauza carantinării localităților în care acestea se află. 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat noul scenariu de organizare și desfășurare al cursurilor în unitățile de învățământ din județul Timiș începând cu data de 22 februarie.

Astfel, 163 de unități de învățământ din județ vor începe a treia săptămână din semestrul al II-lea în scenariul verde,  173 – în scenariul galben, iar 245 – în scenariul roșu. În Timiș sunt în total 591 de unități de învățământ.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

Online vor studia elevii și preșcolarii din 10 unități de învățământ, dintre care 9 sunt în județ, iar una în Timișoara. Este vorba despre Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Dumitru Ciumăgeanu”, unde este focar monitorizat de inspectorii DSP, fiind depistate 11 persoane confirmate cu coronavirus.

În scenariul roșu, cursurile se țin față în față doar la grădiniță și clasele primare, în cel galben merg fizic la școală și cei din clasele terminale (clasele a VIII-a și a XII-a), iar în cel verde – preșcolarii și elevii de la toate ciclurile școlare. În localitățile carantinate, învățământul este exclusiv online.

tmc 640