Scenariile PNL pentru recâștigarea Primăriei Timișoara. Nu este exclusă o alianță electorală

alin nica 3
untitled design set 970x90 px

Liberalii vor ca cel târziu la începutul anului viitor să aibă stabilit candidatul la Primăria Timișoara în jurul căruia să construiască strategia electorală pentru 2024. 

Viceprimarul Cosmin Tabără și fostul șef al STPT Sorin Supuran sunt în continuare singurii liberali care și-au exprimat intenția de a candida la Primăria Timișoara și au intrat în cursa internă a PNL pentru a se supune măsurătorilor.

„Pe lângă cei doi care s-au înscris, Cosmin Tabără și Sorin Supuran, nu eliminăm nici candidatura lui Nicolae Robu. Sunt și anumite candidaturi din afara partidului pe care le avem în vedere. Luna aceasta vom face al treilea sondaj de opinie pe Timișoara. Am făcut deja niște focus grupuri care să ne ajute să răspundem la anumite întrebări, să vedem anumite profiluri ale potențialilor candidați și anumite slăbiciuni sau puncte tari ale acestora. Toate aceste, să zicem, etape care ne ajută să ne formăm o părere, să luăm o decizie, sunt foarte importante, pentru că decizia o vom lua într-un mod bazat pe date, pe ceea ce așteaptă cetățenii de la noi și nu ne grăbim să luăm o decizie care după aceea s-ar putea să fie nefericită.”, a declarat Alin Nica, președintele PNL Timiș.

Până la finalul anului, liberalii promit să se decidă cu privire la cel care îl va contracandida pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara.

„Cu maxim doi potențiali candidați până la sfârșitul toamnei, adică sfârșitul lui noiembrie, iar până la sfârșitul anului, începutul anului viitor, să rămână unul singur, în jurul căruia să construim strategia electorală pentru 2024. Dacă n-am fi avut din ce alege, am fi avut o problemă reală. Dar chiar și așa, fiindcă avem destul de multe opțiuni, decizia nu este deloc ușoară, fiindcă a alege cea mai bună opțiune e o responsabilitate majoră față de timișoreni. Sunt convins că vom câștiga Primăria Timișoara.”, a mai spus Nica.

Ca să atingă acest obiectiv, liberalul nu exclude o alianță electorală pentru localele din 2024: „Nu excludem deloc nici această posibilitate. E una dintre posibilitățile pe care le avem în vedere. Avem cinci scenarii în momentul de față cu care lucrăm, cinci scenarii care ne asigură câștigarea alegerilor în Timișoara. Și nu e niciun secret. Sunt trei scenarii cu candidați membri PNL și două scenarii cu candidați care nu sunt membri PNL în momentul de față.”

La finalul anului trecut, Nicolae Robu afirma că „după cum stau lucrurile la ora actuală, voi candida ca independent.” PNL Timiș a demarat în urmă cu cinci luni competiția internă ca să găsească „cea mai bună variantă” pentru Primăria Timișoara.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/