Scena Crossroads caută artiști pentru prima ediție a festivalului Wolfblues

Festivalul Wolfblues care va avea loc în Poiana Lupului din Gărâna, în perioada 29-30 iulie, s-a născut dintr-o idee a muzicienilor și din dorința lor de a crea un eveniment unic, liber și autentic. Programul festivalului nu se rezumă însă la concertele din Poiana Lupului, ci cuprinde și alte activități care se vor desfășura pe parcursul zilei de sâmbătă.

Astfel, o a doua scenă a festivalului, scena ”Crossroads”, va fi deschisă timp de două ore în 30 iulie (în intervalul orar 15:00 – 17:00), în foișorul Hanului ”La Răscruce” din Gărâna, și are loc pentru două formații de blues sau rock care se află la început de drum și își doresc să facă parte din mișcarea Wolfblues. Scena ”Crossroads” este concepută din doința de a sprijini tinerii artiști care au ales genurile muzicale reprezentative pentru festival și datorită numărului mare de cereri, se va deschide sub formă de concurs. Artiștii interesați să concerteze La Răscruce sunt rugați să trimită o prezentare și cel puțin trei linkuri video la adresa management@formatia-phoenix.ro până sâmbătă, 23 iulie. Opțiunile vor fi trimise mai departe către artiștii care fac parte din juriu (artiști din line-up-ul festivalului) iar cei doi câștigători vor fi anunțați duminică, 24 iulie (cu prioritate pe pagina de Facebook Wolfblues Festival –Ro).

Hanul La Răscruce, sponsorul scenei Crossroads, va susține cheltuielile de deplasare și logistică ale câștigătorilor și va găzdui astfel încă două concerte.

Tot în data de 30 iulie, la Răscruce va avea loc conferința Celții din Maramureș, cu Peter Hurley și Nicu Covaci.

Despre Peter Hurley se știe că este originar din Irlanda, ca de 22 de ani locuieste in Romania, că a mers pe jos iarna de la Cimitirul Vesel până la Muzeul Țăranului din București ca să demonstreze că românii sunt prietenoși și ospitalieri și că este fascinat de Săpânța, unde organizează în fiecare an un festival numit ”Drumul lung spre Cimitirul Vesel”.

Spune despre România că reprezintă ceva ce nu mai întâlnești nicăieri în lume și, în urmă cu 7 ani, a renunțat la cariera în lumea corporatistă ca să își dedice timpul cultivării și salvării tradițiilor autentice românești.

În acest an a reușit să transforme festivalul său într-un eveniment unic: 63 de sate din Maramureș implicate în acest proiect care include concerte, șezători, conferințe, schimburi de experiență cu artiști internaționali, și mai ales prezentarea unor arte și meșteșuguri care pentru cei mai mulți dintre noi sunt aproape dispărute. De ce? Pentru că, spune Peter, ”nu moștenesc – așa cum moșteniți voi – dreptul de locuire în acest adevărat colț de rai, și mi-am dat seama că trebuie să fac un efort pe măsura a ceea ce îmi doresc să obțin. M-am hotărât să-mi câștig acest drept prin muncă în folosul oamenilor de aici”.

La începutul anilor 2000, Peter l-a cunoscut pe Nicu Covaci și a studiat cu mai mare atenție muzica autentică românească. Cea din Maramureș, din Transilvania, muzica aceea luminoasă și deschisă, intervalele specifice folclorului autentic, toate sunt de influență celtică. Adițional scopului principal, aceea de a prezenta întregii lumi tradiția românească reală, evenimentul lui Peter Hurley și-a propus de atunci și un altfel de scop: acela de comunicare internațională, de a aminti irlandezilor că mai au, în România, niște ”rude” îndepărtate, cu o cultură care provine din aceleași rădăcini.

Înainte de a petrece luna august în Maramureș, pentru festivalul ”Drumul Lung” (www.drumullung.ro – 14-21 august), Peter Hurley vine la Gărâna în cadrul festivalului Wolfblues pentru a vorbi despre adevărata Românie și frumusețile ei, despre celți, despre muzică și originea ei și, de ce nu, despre blues. Partener de discuție îi va fi Nicu Covaci.

”Șezătoarea” lui Peter Hurley va avea loc la Hanul La Răscruce în data de 30 iulie, începând cu ora 11.

Tot sâmbătă, în foișorul minunat de la Răscruce, martor al atâtor întâmplări muzicale memorabile, criticul muzical Liviu Zamora vine la Wolfblues începând cu ora 13:30 să ne aducă cele mai interesante discuri de vinil ale genului și să ne povestească despre muzică, artiști și concerte. Evenimentul poartă titlul ZAM-Ora de Blues și reprezintă o audiție de discuri de vinil ce nu trebuie ratată!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/