Scandalul nu se oprește! Spitalul din Lugoj, blocat de primar și la capitolul angajări, nu doar la finanțare

Spitalului Municipal din Lugoj, care și așa funcționează cu un personal subdimensionat, i-au fost refuzate solicitările de angajare a trei portari și a unui muncitor necalificat. Situația este mai complicată decât pare la prima vedere, instituția medicală lugojeană fiind expusă la amenzi din partea Poliției.

În răspunsul semnat de primarul Francisc Boldea se menționează sec: „nu se aprobă scoaterea la concurs a posturilor vacante menționate”. În lipsa altor explicații, decizia ar putea fi interpretată ca o nouă etapă în războiul deschis între primar și directorul spitalului, conflict care a escaladat în ultimul timp cu declarații publice tăioase.

Din perspectiva directorului SML, dr. Erwin Floroni, refuzul este nejustificat, având în vedere că „pentru posturile solicitate, cheltuiala de personal a fost prevăzută în bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2019”.

„Aș avea nevoie de minimum opt oameni, câți sunt aprobați în statul de funcțiuni. Eu am început anul cu șase oameni la poartă, unul a trecut în pensie și altul a plecat, prin demisie. Acum am doar patru portari, care mai au și concedii de luat. Lucrează 12 cu 24 sau 12 cu 48, legal am nevoie de minimum cinci oameni. În plus, tot conform legii, trebuie să facă și patrulare, asta mă obligă și Poliția. Dacă nu există personal suficient, vom lua amendă. Singura soluție este ca Primăria să propună angajarea. Dacă primesc amendă, o trimit pe adresa Primăriei! La începutul anului, erau prinși în buget șase portari la spital. Valabil pe tot anul! Asta presează și va deveni și mai presant! Voi mai face o hârtie și încă o hârtie și tot așa, până se va aproba ce este de aprobat. La ultimul control pe care l-am avut la începutul anului, am primit avertisment pe trei probleme: lipsa butonului de panică la seif, necesitatea unui seif nou și faptul că nu avem asigurată patrularea în curte.”, ne-a declarat dr. Erwin Floroni.

Patrularea este necesară în condițiile în care spitalul lugojean are zece pavilioane, răspândite pe o suprafață de 70.000 de metri pătrați.

Reamintim că la Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” numărul normat de angajaţi este 604, cel aprobat este 468, iar numărul real de posturi ocupate este 361.