SCANDALOS. Bani sifonați și crime în masă la padocul din Caransebeș?!

Consilierul local PSD Diana Aninoiu a descoperit lucruri incredibile după o vizită intempestivă la padocul de câini din municipiu!

Mai întâi, în timpul ședinței de ieri a Consiliului Local Caransebeș, Diana Aninoiu a solicitat mai multe documente legate de padocul de câini. În principal, situații cu numărul de animale din padoc și cu sumele cheltuite pentru ridicarea câinilor de pe străzi, îngrijirea și hrănirea acestora. Nemulțumit de felul în care i-au fost comentate solicitările, consilierul PSD i-a cerut lui Ștefan Gheorghe, directorul SPIR, meargă împreună la adăpostul pentru câini. „Nu am găsit niciun câine, decât cel destinat pazei și acela legat cu lanțul. Ni s-a explicat că deși câinii fără stăpân din oraș sunt preluați de hingheri, aceștia sunt lăsați în alte zone ale județului. Adăpostul arată deplorabil, situație despre care nu am știut nimic până în prezent, pentru a lua măsurile necesare. Poarta de intrare era închisă cu un lacăt ruginit care a trebuit forțat cu un patent să se deschidă, dovadă că pe acolo nu a trecut nimeni de foarte mult timp. Serviciul primește fonduri locale, dar acestea se pare că nu ajung la destinație”, a constatat Diana Aninoiu.

Consilierul local PSD îl acuză pe directorul SPIR că, deși este plătit din banii cetățenilor, nu a depus nicio diligență pentru a rezolva problemele padocului. Ba, mai grav, subliniază Diana Aninoiu, „scriptic și faptic banii se consumă, dar nu pentru bietele animale, adăpostul nefiind populat nici măcar cu un singur câine!” Iar problemele nu s-ar opri aici. La urechile alesului local a ajuns un zvon potrivit căruia animalele fără stăpân sunt de fapt omorâte de hingheri, ceea ce ar putea explica și faptul că padocul e gol.

Ca iubitor de animale mă declar revoltată de acest aspect la care conducerea Primăriei Caransebeș a asistat nepăsătoare și nu a avut în repertoriu decât glume demne de un show ieftin. Problema ridicată nu ar trebui să aibă culoare politică și îmi iau public angajamentul, alături de alți iubitori de animale, că voi face tot ce este posibil din punct de vedere legal pentru ca factorii responsabili să suporte rigorile legii. În secolul XXI, într-o țară europeană, nu este admisibil să existe așa ceva! – Diana Aninoiu, consilier local PSD