Scandal între Fritz și un politician local: „Își acoperă incompetența și corupția din primărie cu informații trunchiate”

fritz
explo 1000x200

Politicianul local care a subînchiriat un spațiu al Primăriei Timișoara, aflat chiar în centru, la un preț de patru ori mai mare, îi răspunde lui Dominic Fritz. Cornel Sămărtinean susține că totul este o „cacealma” și că primăria vrea, de fapt, ca pe acel spațiu să pună mâna o firmă USR.

Un scandal a izbucnit între primarul Dominic Fritz și Cornel Sămărtinean, fost parlamentar de Timiș. Asta după ce edilul a dezvăluit faptul că instituția pe care o conduce a obținut o victorie în instanță împotriva lui Sămărtinean, care a subînchiriat un spațiu al primăriei, aflat în centrul Timișoarei, la un preț de patru ori mai mare. Așadar, politicianul local a obținut lunar un profit aproape 1.500 euro.

Cum Primăria Timișoara nu a mai dorit să-i închirieze spațiul, având în vedere faptul că a expirat contractul în acest an, Sămărtinean a dat instituția în judecată, iar instanța a dat dreptate primăriei. Primarul Fritz s-a lăudat pe Facebook cu această victorie. O zi mai târziu, Cornel Sămărtinean a ținut să-i răspundă edilului, tot printr-o postare pe Facebook, afirmând că hotărârea instanței nu este una definitivă.

Observ cu surprindere că deși nu mai dețin nicio funcție publică, “primarul nostru” USR, care nu știe altceva decât să facă pe “reporterul” pe Facebook, își acoperă incompetența și corupția din primărie cu informații trunchiate la adresa mea. Nu aș fi intervenit dacă adevărul nu ar fi fost trunchiat, deformat astfel încât să convină celor care îl deformează. Ieri (n.r. miercuri) s-a judecat în primă fază procesul cu Primăria Timișoara, iar hotărârea la care “primarul nostru” USR a făcut referire nu este definitivă. Societatea la care sunt acționar și care are contractul de închiriere cu Primăria Timișoara deține legal dreptul de a subînchiria, de altfel subînchirierea fiind o activitate legală conform codului CAEN de la Registrul Comerțului Român. Așa este în orice țară unde este economie de piață (capitalism)”, a afirmat politicianul local.

Mai mult, Cornel Sămărtinean susține că prețul pe care l-a plătit pentru închirierea spațiului de pe str. Alba Iulia a fost stabilit prin hotărâre de consiliu local. Și anume, 15 euro/mp, tariful fiind valabil pentru toate spațiile închiriate de către primărie. Politicianul mai precizează că, de fapt, Primăria Timișoara vrea ca pe acel spațiu să pună mâna o firmă deținută de cineva de la USR.

Modul cum acest tarif este prezentat ca fiind unul dedicat este din nou o manipulare grosolană și penibilă făcută de “primarul nostru” USR. Dacă se dorește ca primăria să închirieze cu alte tarife, este nevoie de o altă hotărâre HCL. Cine îi oprește să ia o astfel de hotărâre? Sau nu se dorește schimbarea HCL 71 care stabilește tarifele general valabile și de fapt se dorește înlocuirea societății unde sunt acționar cu o altă societate (USR) dar care să plătească același tarif. Primăria, prin HCL 75/15.03.2022, decide să scoată la închiriere spațiul în cauză. Cu cât credeți: 18,00 euro/mp/lună. Este incredibil cum “primarul nostru” USR dorește să înlocuiască o societate cu altă societate la același preț de închiriere. De ce nu îl închiriază la prețul pieței? Era nevoie de un raport de evaluare să le spună prețul pieței, când “stimata” colegă consilier USR deține și funcția de director la o companie, care culmea se ocupă exact de închirieri de spații comerciale pe str. Alba Iulia din Timișoara și unde deține și o clădire de câteva mii de metri pătrați”, a declarat fostul parlamentar de Timiș.

În final, Cornel Sămărtinean i-a transmis lui Dominic Fritz că nu se simte speriat și susține că totul este o cacealma.

Nu mă speriați, domnule “primar” USR! La ce se întâmplă prin primărie, dumneavoastră ar trebui să fiți cel speriat. Totul este o cacealma a “primarului nostru” USR, o mizerie marca USR și a grupurilor de interese ale “clanului USR” din Primăria Timișoara”, a conchis politicianul.

 

banner 970 x 250