Scandal în sediul PSD Caraș-Severin! Telefoane aruncate, plecări și dezertări după întâlnirea de taină Vela – Jivan – Ursu!

„Fufa ta și mutul de la Oravița s-au întâlnit cu Vela!” Este mesajul care a făcut, ieri, din sediul PSD Caraș-Severin un adevărat butoi cu pulbere! Asta mai ales după ce cărțile au fost date pe față: Anca Pascu, noul vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin!

Inițiativa liberalilor de a-l schimba pe PMP-istul Ionuț Popovici din fotoliul de vice al CJ-ului, dublată de discuțiile tensioante din PSD și PNL nu lasă loc de vreun dubiu cu privire la negocierile care s-au făcut în prealabil de liderii celor două partide. Cu toate acestea, Marcel Vela respinge orice înțelegere cu Luminița Jivan. Șefa PSD-ului, la fel!

În întâlnirea de ieri a social-democraților, primarul de Cărbunari, Ghiță Prăsnescu, a confirmat că i s-a adus la cunoștință întâlnirea de taină care ar fi avut loc în trei, la Oravița. Discuțiile s-au aprins cu adevărat în momentul în care președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu, a fost întrebat de primarul Oraviței, Dumitru Ursu, de ce nu e de acord ca Anca Pascu, colega lor, să-i ia locul lui Ionuț Popovici. Faptul că jocurile au fost deja făcute în cerc restrâns nu le-a picat deloc bine multora dintre pesediști. Și aici nu e vorba doar de cei care au fost sau mai sunt apropiați de Ion Mocioalcă! Prăsnescu, spre exemplu, a dat cu telefoanele de pământ și apoi a părăsit sediul PSD supărat că Luminița Jivan, pe care a susținut-o la șefia partidului, ar fi bătut palma cu Marcel Vela, liderul liberalilor. Supărați că li se impune viitorul vice CJ și că nu sunt consultați s-au arătat și alții. S-au aruncat cuvinte grele și au apărut deja urme serioase de îndoială cu privire la modul în care e condusă filiala județeană de actuala echipă. Luca Mălăiescu, Silviu Hurduzeu, Petru Fara sau Ioan Crina au tras și ei semnale importante de alarmă. Nisipurile sunt foarte mișcătoare în PSD Caraș-Severin. Mai mulți membri ai partidului au părăsit ședința, iar unii dintre ei s-au dus direct la sediul Pro România, unde Ion Mocioalcă i-a primit pe Victor Ponta, Mihai Tudose și alți foști lideri social-democrați.

În sediul PSD s-a convenit totuși ca într-un viitor Birou Politic Local să fie supus votului secret numele propunerii de vicepreședinte al Consiliului Județean. Nemulțumiții sunt tot mai mulți, iar nemulțumirile cresc și ele de la o zi la alta. Direct proporțional cu numărul șefilor de instituții schimbați după voia Luminiței Jivan. Aceasta are însă toate motivele să conducă partidul cu mână de fier. Are încrederea totală a președintelui Liviu Dragnea și are votul fiecărui social-democrat cărășean. Nu cu mult timp în urmă, nicio mână n-a rămas jos la întrebarea lui Codrin Ștefănescu: „Cine este pentru Luminița Jivan, candidat unic pentru funcția de președinte PSD Caraș-Severin?”. Liderii PSD Caraș-Severin n-au fost de găsit pentru a comenta tensiunile apărute atât de prematur.