Save the date. EUROTHALIA se desfășoară anul acesta în septembrie

save the date
po 1000x100px (3)

Teatrul German de Stat Timișoara organizează în perioada 20-30 septembrie cea de-a 9-a ediție a Festivalului European de Teatru EUROTHALIA, una amplă și diversă ca parte a programului TM2023.

Motto-ul din acest an al festivalului este „Perspective”. Evenimentul aduce laolaltă spectacole de teatru, dans, teatru-dans, teatru documentar și teatru de marionete, spectacole nonverbale și producții cu elemente multimedia și animatronice din Germania, Spania, Grecia, Belgia, Macedonia, Letonia, Danemarca, Bulgaria și România.

Eurothalia oferă perspective noi asupra receptării de conținuturi și forme teatrale variate care dezbat prin metode inovatoare teme universale precum iubirea, căutarea adevărului, identitatea sinelui și raportul său la societate, istoria, relația omului cu natura și cu mașinăriile noilor tehnologii, prezentul și viitorul.

1000x200 dacus 02

Programul ediției, care va fi dezvăluit în perioada următoare, oferă alături de producțiile invitate ale celor mai vocale teatre și companii din Europa și o serie de evenimente conexe: ateliere tematice, dezbateri, lecturi scenice, programe de formare, tururi ghidate și expoziții pentru toate categoriile de vârstă.

Banner night theater LightsON TM 2023 1000x100px