Șase proiecte, finanțate de CJ Timiș prin bugetul participativ. Câștigătoarele din acest an

17
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Banii alocați de CJ Timiș în acest an pentru programul de bugetare participativă vor merge către șase proiecte. Acestea s-au încadrat la finanțare, în suma totală de 3 milioane de lei, în ordinea numărului de voturi primite. În total, în acest an, au fost supuse votului un număr de 13 propuneri.

Cele șase proiecte însumează 2.798.665 lei. Diferența, până la 3.000.000 lei, va fi redistribuită către proiectele câștigătoare, conform regulamentului aprobat.

Cele mai multe voturi, 2.023, a primit „Județul în miniatură – Parc tematic în Moșnița Nouă”. După cum spune și numele, prin acest proiect va fi amenajat un parc tematic în care sunt amplasate machete în miniatură a celor mai reprezentative monumente istorice și obiective turistice ale județului.

Pe locul doi, cu 1.763 voturi, s-a situat proiectul de înființare a unui centru de recuperare pentru minorii cu adicții. Acesta va funcționa ca un centru medico-psihologic, cu un număr de cel puțin 20 de paturi. În cadrul acestuia, copiii vor beneficia, pe lângă îngrijirea medicală, și de diferite psihoterapii, dar și de recuperare motrică și senzorială.

Următorul pe listă, cu 1.113 voturi, a fost proiectul de realizare a unui Parc tematic Lunca Mureșului – Cenad. Inițiatorii doresc crearea unui spațiu în care copiii să fie învățați despre ceea ce înseamnă fauna și flora prin jocuri și distracție: căsuțe de lemn, mobilier parc, foișoare, observator, puncte belvedere, centru de informare.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Celelalte trei proiecte care primesc finanțare se referă la construcția unei scene pentru acte artistice în Cenad, un spațiu agrement rural – Păduricea din Biled și un adăpost de câini în Grabaț, comuna Lenauheim.

„Lansat anul trecut, ca proiect pilot, programul s-a dezvoltat frumos, ca valoare, ca regulament, ca importanță a proiectelor propuse. Suntem mândri de implicarea timișenilor, de dorința lor de a face bine în comunitate. Avem proiecte câștigătoare cu tematici diverse, care vor aduce beneficii pentru foarte mulți timișeni. Dăm drumul la implementare, banii sunt alocați, nu ar trebui să întâmpinăm mari probleme. Mizăm și pe implicarea celor care au depus proiectele, în măsura în care au posibilitatea și disponibilitatea.”, a transmis Alin Nica, președintele CJT.

Etapa finală, cea de implementare a proiectelor, va începe din 6 septembrie.

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/