Șase persoane au intrat în contact cu bărbatul diagnosticat cu coronavirus!

Direcția de Sănătate Publică Timiș a început ancheta epidemiologică în cazul bărbatului diagnosticat cu COVID-19. Au fost depistate persoanele cu care acesta a intrat în contact până să fie izolat la domiciliu.

Cinci pasageri și patru însoțitori de zbor au fost testați după ce femeia de 38 de ani a fost depistată pozitiv. Rezultatele inițiale au fost negative în cazul tuturor suspecților, dar acest lucru nu putea confirma în proporție de 100% faptul că nu au COVID-19. „Din punct de vedere medical, există posibilitatea ca acel virus, deși existent la nivelul tractului respirator superior, să nu aibă multiplicare suficient de puternică. Virusul poate fi identificat abia la sfârșitul perioadei de incubație”, a spus Voichița Lăzureanu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, într-o conferință de presă organizată weekend-ul trecut la Prefectura Timiș.

Medicii au explicat și cum a fost posibil ca bărbatul să contacteze virusul. „O cale de transmitere este cea aeriană, care este mai intensă în cazul contactului mai lung de 15 minute la o distanță mai mică de doi metri”, a transmis dr. Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Victor Babeș”.

Pacientul a fost deja transportat cu izoleta la unitatea sanitară de la Pădurea Verde. Urmează ca cele șase persoane cu care a intrat în contact să fie, la rândul lor, testate. Acesta au fost plasate în izolare la domiciliu.

tmc 640