Șase ani de anchetă într-un caz de evaziune fiscală în Timiș

palatul dicasterial

O femeie acuzată de evaziune fiscal și-a recunoscut vinovăția după 6 ani de la comiterea faptelor. Aceasta a primit o condamnare de 2 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș: „în calitate de titular al Întreprinderii Individuale R.M., în perioada 01.01.2015 – 31.12.2017, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, inculpata nu ar fi înregistrat în evidenţa contabilă şi nu ar fi declarat la organul fiscal veniturile obținute din vânzările aferente a 402 rapoarte fiscale de închidere zilnică Z, în valoare totală de 667.412,37 lei , cu consecința prejudicierii bugetului de stat cu suma de 131.526 lei, reprezentând TVA în sumă de 54.793 şi impozit pe venit în sumă de 76.733 lei”.

Procurorii transmit că inculpata ar urma să fie condamnată la pedeapsa închisorii de 2 ani, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și să-i fie interzisă exercitarea unor drepturi.

1000x100 casa brutarului

Astfel, ea nu va putea fi aleasă în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, nu va putea ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat sau funcția de titular al unei întreprinderi individuale – de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii, pe o perioadă de 2 ani, ca pedeapsă complementară și ca pedeapsă accesorie.